Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDSSB-ov zastupnik

Zbog teškog stanja u poljoprivredi Boro Grubišić tražio stanku u Saboru

01.10.2014.
u 13:58

- Slavonskim selima kruži dopis koji od 1. listopada najavljuje pregled traktorskih prskalica, a za pregled najmanje treba dati 580 kuna. Doda li se tome i tečaj za upotrebu pesticida, koji traje 15 sati i košta 600 kuna, dolazi se do iznosa od 1.200 kuna – rekao je Grubišić

HDSSB-ov Boro Grubišić tražio je danas stanku u Hrvatskom saboru kako bi upozorio na teško stanje u poljoprivredi i na mjere Ministarstva poljoprivrede koje, kako je objasnio, kruže selom koje je postalo socijalni slučaj. Objašnjava da će se hrvatskim poljoprivrednicima uzeti oko 150 milijuna kuna zbog pregleda prskalica i tečaja za upotrebu pesticida. Iako se slaže da su te mjere potrebne,

- Slavonskim selima kruži dopis koji od 1. listopada najavljuje pregled traktorskih prskalica, a za pregled najmanje treba dati 580 kuna. Doda li se tome i tečaj za upotrebu pesticida, koji traje 15 sati i košta 600 kuna, dolazi se do iznosa od 1.200 kuna – rekao je Grubišić koji se slaže s time da su ove mjere potrebne, ali se ipak zapitao može li se kako pomoći selu i obiteljskim gospodarstvima.

- Selo je osiromašilo i te "vilajet namete" više ne može izdržati – dodao je Grubišić.

HDZ-ovog Ivana Šukera zanimalo je jesu li ove neprilike u domaćoj poljoprivredi slučajne ili su posljedica toga što netko nije prepoznao što Hrvatskoj treba kod ulaska u EU.

- Rekao bih ovo drugo. Samo u mljekarstvu pad proizvodnje u prošloj godini iznosio je sto milijuna litara. Činjenica je da su subvencije u poljoprivredi u 2014. godini, u odnosu na prošlu, manje za 16 posto, pa je pitanje je li hrvatski seljak s takvim subvencijama mogao konkurirati svojim europskim kolegama – zapitao se Šuker koji u tome iščitava nedostatak volje vladajućih da pomogne poljoprivrednicima. Važnije od toga im je bilo, zaključio je, popisati kotlove za rakiju. 

>> SDP predložio izmjene zakona o izboru predsjednika, podržali povratak Merzel u Sabor 

>> Boro Grubišić napao Harrisona Forda

Komentara 2

MX
MXLCLGTG
14:44 01.10.2014.

Dobro je da je trazio stanku ali bi bolje bilo da je zatrazio ostavku Jakovine jer je on jedini krivac za poljoprivredu u HR.

Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
16:11 01.10.2014.

To sto se djeca radaju nenormalna, sto su voda i tlo zatrovani i sto najvise oboljelih od raka je bas u Slavoniji to zahvalite pesticidima, herbicidima i insekticidima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije