Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijeteći SMS

Zbog prijetnji predsjedniku HND-a podignuta optužnica za zločin iz mržnje

Saša Leković
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
18.01.2017.
u 15:30

Tužiteljstvo je Golubana optužilo zbog težeg oblika prijetnje za koji zakon predviđa zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina

Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru podiglo je optužnicu za zločin iz mržnje protiv Ivana Golubana, uhićenog u studenome prošle godine zbog slanja prijetećih sms poruka predsjedniku Hrvatskog novinarskog društva (HND) Saši Lekoviću.

Goluban je uhićen krajem studenoga prošle godine, nakon čega je odlukom suca istrage zagrebačkog Županijskog suda zadržan u jednomjesečnom istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Tužiteljstvo je Golubana optužilo zbog težeg oblika prijetnje za koji zakon predviđa zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina. Položaj mu otežava i činjenica da je prijetnje Lekoviću tužiteljstvo opisalo i kao zločin iz mržnje.

Nakon objave informacije da je Goluban pritvoren zbog toga što mu je slao prijeteće sms poruke, Leković je izjavio kako nije bitan on ni uhićeni, već je problem u eskalaciji govora mržnje i prijetnji za što "glavnim generatorima" drži dio političara i "one koji sebe zovu novinarima".

Ključne riječi

Komentara 27

AM
AMD------------------------
15:38 18.01.2017.

hnd je anti hrvatsko i njih nerazumijem,truju hrvatsko drustvo ! njih mrziti nepada mi na pamet -jadnike zalim.

BE
BEASY
15:46 18.01.2017.

Pa zar nam nije dosta ovih ugroženih Srba,stvarno su ugroženi pa su zasjeli na mjesto predsjednika novinarskog doma.Treba ih ritnuti nogom u guzicu.

SO
Somelier
15:40 18.01.2017.

Treba pritvoriti Lekovića zbog lažiranja napada na njega zbog takozvanih piljenja šarafa na kotaćima auta a što najbolji svjetski experti ne bi mogli dokazati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije