Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Budite oprezni

Zbog poledice zatvorena autocesta A1, jugo zaustavilo trajekte

cesta
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
30.01.2014.
u 08:30

Moguća je poledica u većem dijelu Hrvatske, a od kiše su mokri i skliski kolnici mjestimice u Slavoniji, Istri, Hrvatskom primorju i Dalmaciji.

U većem dijelu Hrvatske danas će padati kiša koja će se u unutrašnjosti zamrzavati na tlu, a na Jadranu će mjestimično biti i obilnija te praćena grmljavinom.

DHMZ za danas prognozira većinom oblačno vrijeme s povremenim oborinama. – U većem dijelu zemlje očekuje se kiša koja će na Jadranu lokalno biti i obilnija uz grmljavinu. Kiša će se u unutrašnjosti mjestimice zamrzavati na tlu, ponajprije u Lici i Posavini te u Banovini! Samo će u najzapadnijim krajevima padati snijeg, u Gorskome kotaru uz stvaranje novog snježnog pokrivača – pišu iz DHMZ-a te dodaju da će najviša temperatura danas biti od -1 do 4, u Lici, unutrašnjosti Dalmacije i Istre od pet do deset, a na Jadranu od devet do 14 Celzijevih stupnjeva.

Zatvorena autocesta, jugo prekinulo trajektne linije

HAK piše da je zbog leda na kolniku za sav promet zatvorena autocesta Zagreb – Split između čvorova Ogulin i Otočac, a obilazak je državnim cestama preko Brinja. Upozoravaju da je zbog niskih temperatura moguća poledica u većem dijelu Hrvatske, a od kiše su mokri i skliski kolnici mjestimice u Slavoniji, Istri, Hrvatskom primorju i Dalmaciji.

– Zbog jakog juga u prekidu su trajektne linije Brestova – Porozina, Valbiska – Lopar, katamaranske linije Ubli – Vela Luka – Hvar – Split, Korčula – Hvar – Split, Jelsa – Bol – Split, Mali Lošinj – Rijeka i Novalja Rijeka te brodska linija Mali Lošinj – Unije – Susak – izvijestio je HAK.

Najhladnije u Belom Manastiru

Jutros u 7 sati najhladnije je s čak deset stupnjeva ispod ništice bilo u Belom Manastiru i Brestovcu. U Zagrebu je temperatura bila minus dva stupnja, Osijeku minus sedam, Rijeci sedam, a Splitu 12 Celzijevih stupnjeva. Za sutra meteorolozi najavljuju ujutro oblačno vrijeme s kišom koja bi se još ponegdje u unutrašnjosti mogla zamrzavati na tlu. – Osim na sjevernome Jadranu, oborine će sredinom dana i poslijepodne prolazno prestati, a u mnogim će se krajevima i djelomice razvedriti – piše u sutrašnjoj prognozi te se dodaje kako će na Jadranu puhati jako i olujno jugo.

>>U Šibeniku otkazana nastava, snijeg pada u Slavoniji!

>>Oprez, uz padaline prijeti i poledica!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije