Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRITUŽBA POTROŠAČA

Zbog parazita u ribi iz prodaje se povlači 'Oslić bez glave'

oslić
Foto: Ledo
23.03.2017.
u 16:51

Proizvod ne predstavlja opasnost za zdravlje ljudi, javlja ministarstvo

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u četvrtak da se zbog prisutnosti endoparazita iz prodaje povlači "Oslić bez glave", podrijetlom iz Španjolske, koje je na hrvatsko tržište plasirano u pakiranju Leda.   

Tragom pritužbe potrošača, proveden je inspekcijski nadzor i uzorkovanje proizvoda u maloprodaji. Provedenom analizom potvrđena je prisutnost parazita Anisakis sp.,  navodi Ministarstvo. 

Riječ je o proizvodu – Oslić bez glave "LEDO", težine 500 grama, L25011711, oznake barkoda 3 850116 860572, ulovljeno u moru – FAO zona ulova 41, datum smrzavanja 08.04.2016., najbolje upotrijebiti do 03/2018., podrijetlom iz Španjolske.

Proizvod ne predstavlja opasnost za zdravlje ljudi, no zbog vidljive prisutnosti parazita Anisakis sp. nije u skladu s točkom D. Paraziti, poglavlje V. Zdravstvene norme za proizvode ribarstva odjeljak VIII. Proizvodi ribarstva, Priloga III. Uredbe (EZ) br. 853/2004 o utvrđivanju određenih higijenskih pravila za hranu životinjskog podrijetla.

>> Ministarstvo zbog salmonele s tržišta povlači piletinu s Tajlanda

>> Novi opoziv: Kaufland zbog salmonele povukao pureća prsa!

Komentara 7

ME
MehutoGonzales
17:24 23.03.2017.

Hrvatska nema mora pa Ledo dovlači ribu iz Španjolske

LE
lektor
17:28 23.03.2017.

Izbjegavam osliće, plavice, sarune i inćune, sve zbog toga anisakisa. Ako je riba skroz friška, samo treba brzo izvaditi utrobu i odrezati glavinu, dok crv nije penetrirao u meso. Ako nije friška, treba je "neškodljivo ukloniti". Ribu uvijek dobro ispećiispeći ili skuhati i zaboraviti što si vidio dok si očistio, pa možeš jesti. Sirovu nikako ne davati mački!

PR
prdovan
17:14 23.03.2017.

Isto tako jedan uzgajivač pastrve, baš u mjestu gdje živim ima zaraženu ribu, ali kažu da nije opasna za zdravlje ljudi tako da se prodaje po tržnim centrima. Mi to znamo pa ribu kod njega nitko ne kupuje , odemomo na druga dalja ribogojilista. Da valja mačka bi je pojela, ovako je samo ponjuši i ode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije