Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Palo' troje direktora

Zbog malverzacija s nekretninama 12 milijuna kuna štete

lisice
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/3
24.05.2016.
u 15:55

Tvrtka kojoj je na čelu bio 36-godišnjak prodala je okrivljenoj tvrki 50-godišnjeg direktora za 1,1 milijun kuna svoja potraživanja u iznosu za 16,1 milijun kuna.

Zbog gotovo 12 milijuna kuna teških malverzacija s nekretninama, otvorena je istraga protiv tri osobe i dvije tvrtke iz Osijeka i Našica. Riječ je o troje direktora, 36-godišnjaku i 50-godišnjaku te 41-godišnjakinji. Prvog se tereti za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, a preostalih dvoje za pomaganje u tom nedjelu. Tvrtka kojoj je na čelu bio 36-godišnjak prodala je okrivljenoj tvrki 50-godišnjeg direktora za 1,1 milijun kuna svoja potraživanja u iznosu za 16,1 milijun kuna.

– Direktori su sklopili ugovor iako su znali da su ista potraživanja osigurana razlučnim pravima na nekretninama stečajnih dužnika u vrijednosti od 9,342.743,41 kuna. Time je na temelju razlike između plaćenog iznosa od 1,110.000,00 kuna i stečene vrijednosti nekretnina, nakon odbitka troškova stečajnog postupka, četvrtookrivljenoj tvrtki pribavljena nepripadna korist od najmanje osam milijuna kuna – stoji u priopćenju Državnog odvjetništva.

Sumnja se i da su 36-godišnji direktor te 41-godišnja direktorica, inače na čelu druge okrivljene tvrtke, sklopili ugovor kojom je direktorova tvrtka prodala nekretnine njezinom poduzeću za 2,5 milijuna kuna, iako su one na tržištu vrijedile čak 6,3 milijuna kuna. Šteta je, dakle, 3,8 milijuna kuna.

>> Među uhićenima direktori ZET-a, Plinare, Čistoće... i Bandićev vozač

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije