Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vozači oprez!

Dalmacija odsječena od unutrašnjosti zemlje: Orkanski vjetar i snijeg zatvorili glavne prometnice

snijeg autocesta kamere
Foto: Screenshot/HAK
1/6
16.01.2017.
u 17:52

HAK javlja kako trenutačno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Istri, Rijeci, sjevernom primorju, Dalmaciji i obrnuto

Zbog orkanskog vjetra i snježnih zapuha zatvorene su neke od glavnih cesta prema Dalmaciji. Naime, HAK je izvijestio kako je na snazi zabrana prometa za sva vozila na autocesti A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene, državnoj cesti DC1 između Udbine i Knina, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most (od 17,30h), i ŽC5203 Sučević-Donji Srb-Brotnja.

Izvijestili su kako trenutačno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Istri, Rijeci, sjevernom primorju, Dalmaciji i obrnuto.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, riječka obilaznica između čvorova Škurinje i Orehovica, dionica Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja, DC25 Gospić-Karlobag.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog dodatno još i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Iz HAK-a upozoravaju kako su kolnici mokri i skliski u većem dijelu zemlje, snijeg mjestimice i povremeno pada u Gorskom kotaru i Lici, a zbog niskih temperatura moguća je poledica te zbog toga upozoravaju vozače da prilagode vožnju uvjetima na cesti te da na put ne kreću bez zimske opreme. 

Sutra nas očekuje pretežno oblačno, povremeno sa snijegom, na Jadranu s kišom i snijegom. I dalje vjetrovito uz umjeren do jak sjeveroistočnjak koji u gorju može imati olujne udare. Na Jadranu će puhati jaka, na udare olujna i orkanska bura. Najniža jutarnja temperatura između -8 i -3, na Jadranu od -1 do 4, a najviša dnevna od -6 do -1, na Jadranu između 1 i 7 °C.

>> Izdano 'crveno upozorenje': Na Jadranu olujna i orkanska bura, u unutrašnjosti snijeg

Komentara 2

DU
Deleted user
18:09 16.01.2017.

Osnovna svrha te autoceste trebala je biti da omogući kvalitetan prijevoz i pri najgorem vremenu, a mi imamo upravo obratno, sve ceste se zatvaraju i pri najmanjim vremenskim nepogodama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije