Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet nevrijeme u Požeštini

Zbog izlijevanja potoka poplavljeno više sela

bujica, poplava
Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija
28.07.2016.
u 15:02

Prema podacima Centra 112, u prijepodnevnim satima zabilježeno je četrdesetak intervencija vatrogasaca.

Požeština je danas prijepodne ponovno bila na udaru jakog grmljavinskog nevremena. Bujica koja je krenula s Papuka nosila je sve pred sobom.

Na veličkom području došlo je do izlijevanja potoka Stražemanke, što je prouzročilu veliku štetu duž cijelog njezina sliva. Obilna kiša koja je rano ujutro zahvatila Biškupce, Dragu i Trenkovo poplavila je podrume i nanijela veliku štetu obiteljskim kućama i gospodarstvima. Vodeni val širio se velikom brzinom, zahvativši i područje Mihaljevaca, gdje je zabilježen i visok vodostaj Veličanke.

Poplavljene su staje, svinjci i kokošinjci, a po povlačenju vode selima se širio nesnosan smrad. Mještanima su u pomoć priskočili pripadnici požeške javne vatrogasne postrojbe te dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Velike, Trenkova, Biškupaca, Brestovca i Kaptola, koji su ispumpavali vodu iz podruma, kuća i gospodarskih objekata. Prema podacima Centra 112, u prijepodnevnim satima zabilježeno je četrdesetak intervencija vatrogasaca.

>> Nevrijeme praćeno tučom pogodilo dijelove Slavonije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije