Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marija Kovačević

Zbog Igora Dragovana dajemo ostavku

sdp novska
19.12.2014.
u 10:37

U gradu nedostaje političke mudrosti vladajućih. Radili smo pošteno sve vrijeme. Odlazimo uzdignute glave jer želimo prolaziti Novskom ponosno i kao časni ljudi, naglasili su esdepeovci

Veći broj članova SDP-a Novska i Gradskog odbor SDP Novska, vratio je stranačke iskaznice. Kako su izjavili predsjednica Marija Kovačević i Drago Stanivuković, tome su kumovali neki visokopozicionirani članovi SDP-a te ih uspjeli "natjerati na ostavke“. Među onima koje spominju je glavni tajnik stranke Igor Dragovan i vršitelj dužnosti Županijskog odbora SDP-a Sisačko-moslavačke županije Zdenko Vahovac, do nedavno i zamjenik bivše županice.

Problemi koji su kulminirali vraćanjem iskaznica, počeli su nakon unutarstranačkih izbora, izborom novog vodstva i kasnijim opstrukcijama unutar članstva koje se nije pomirilo s gubitkom izbora. Rečeno je da se prijašnja predsjednica Milena Pavković Novotni nije mogla pomiriti s tim.

Dokument o Programskoj suradnji koji je ona potpisala na početku mandata s predsjednikom HSLS-a Novska i aktualnim gradonačelnikom Vladom Klasanom, s vremenom je postao predmet rasprave. Članstvo o detaljima tog ugovora nije previše znalo, a njen ovotjedni povratak kojim je osigurala dovoljno ruku gradonačelniku za proračun, nakon što joj je mandat bio u mirovanju u Gradskom vijeću, povratak bez znanja i odobrenja stranke, prelilo je strpljenje vodstva.

SDP Novska u Gradskom vijeću ima dva vijećnika iz redova SDP-a, Milenu Pavković Novotni i Marinka Stojića, za kojeg kažu da niti ne znaju kada je postao član SDP-a, a prema riječima Drage Stanivukovića, njima je stranka je postala cilj ostvarenja njihovih interesa.

Između ostalog, za bivšu predsjednicu kažu da je nagrađena s više stotina tisuća kuna kroz članstvo u Županijskoj skupštini, savjetničkim mjestom i članstvom u nekim nadzornim odborima, a da je za to bilo potrebno „samo prijateljstvo s tadašnjom županicom Marinom Lovrić Merzel". Za Stojića je rečeno da je činio ono što je bilo dobro za njega, što mu je omogućilo napredovanje do direktorskog mjesta u Hrvatskim šumama.

– Istodobno, ni jedan od to dvoje vijećnika nije provodio odluke Gradskog odbora SDP-a u Gradskom vijeću Novske, glasovali su suprotno od donesenih odluka, o čemu smo obavijestili i sam vrh SDP-a. Kršili su Statut i bilo je jasno da se tako ne može, pa je zatraženo još u siječnju ove godine njihovo isključenje iz stranke, rekla je Marija Kovačević.

Govoreći o suradnji s gradonačelnikom Vladom Klasanom, HSLS-om i HSP-om, navodi, učinili su i neke stvari koje su se ponekad kosile s načelima stranke. Zaključili su da gradonačelnik zapravo ne treba SDP, već dvije ruke da glasuju za njegove planove.

– Zbog odgovornosti prema članovima, biračima i građanima, tražili smo usmeno i pismeno da se Programska suradnja revidira. Od gradonačelnika smo očekivali pošten dogovor, no do toga nije došlo. O svemu smo javno progovarali, iznosili svoje mišljenje, no poslije svakog javnog istupa stigli su prigovori od gradonačelnika, čak je naše konferencije za medije nazivao „tiskovnima od HDZ-a, a ne od SDP-a“, nastavila je Marija Kovačević.

Prigovorila je i na gradonačelnikovu kontrolu gradskih medija, a sramotnim smatra što se gradonačelnik zavadio s nekim Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata.

– U gradu nedostaje političke mudrosti vladajućih. Radili smo pošteno sve vrijeme. Odlazimo uzdignute glave jer želimo prolaziti Novskom ponosno i kao časni ljudi – naglasili su esdepeovci.

Donijeli su i odluku kojom se povlače i razrješuju dužnosti svi članove iz redova SDP Novska koji djeluju u Odborima pri Gradskom vijeću Grada Novske, upravnim vijećima i nadzornim odborima poduzeća koja su u vlasništvu grada“. Raspuštaju se i svi temeljni ogranci u GO SDP Novska i to Stara Subocka, Bročice, Rajić, Paklenica i Jazavica. Ujedno prihvaćaju ostavke svih članova Gradskog odbora, dopredsjednika i predsjednice stranke i prijedlog o brisanju iz evidencije članstva SDP-a Hrvatske svih članova GO SDP Novska, dopredsjednika i predsjednice. 

>> Igor Dragovan: Ne bojim se pada rejtinga SDP-a

Komentara 6

CR
crocro
11:22 19.12.2014.

Šavovi popuštaju!

Avatar HRVATSKI CENTAR OIE
HRVATSKI CENTAR OIE
11:45 19.12.2014.

82 posto ispitanika misli da zemlja ide u lošem smjeru. HNS, koji drži najvažnije resore u državi, na1,2 posto. Grčić optimist, a ministar Matić sebe ocjenjuje čistom peticom. Većina ostalih daje si ocjenu vrlo dobar. Sa druge strane među Hrvatima vlada pesimizam od onoga trenutka kad su građani shvatili da ova Vlada, unatoč poklonjenom povjerenju, ima više kapaciteta za svjetonazorske probleme nego za izlazak iz krize i provođenje strukturnih reformi.

Avatar mili99
mili99
14:30 19.12.2014.

Raspad partije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije