Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na putu za Amsterdam

Zbog alarma za dim zrakoplov Croatia Airlinesa preusmjeren za Frankfurt

croatia airlines
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
24.01.2017.
u 12:48

Iako nije bilo dima ni vatre, zbog alarma pilot je odlučio preventivno spustiti zrakoplov

Zrakoplov Croatia Airlinesa na putu za Amsterdam morao je sletjeti u Frankfurt zbog alarma za dim koji se upalio u stražnjem toaletu aviona.

Iako nije bilo dima ni vatre, zbog alarma pilot je odlučio preventivno spustiti zrakoplov kako bi ga pregledali vatrogasci.

Inače, zrakoplov je poletio u 8.20 sati iz Zagreba za Amsterdam, no preusmjeren je u Zračnu luku Frankfurt, odakle je nastavio let prema Nizozemskoj.

– Kapetan je odlučio zrakoplov preventivno preusmjeriti u najbližu zračnu luku, a to je u tom trenutku bila ZL Frankfurt. Zrakoplov Airbus s 96 putnika sigurno je sletio u ZL Frankfurt.  Dakle, riječ je o sigurnosnoj proceduri koja se primjenjuje čak i u situacijama koje bi potencijalno mogle utjecati na sigurnost letenja, odnosno putnika i posade.Prigodom ovakvih događaja i zračne luke pokreću svoje sigurnosne procedure te su zbog toga djelatnici vatrogasne postrojbe frankfurtskog aerodroma došli u zrakoplov i pregledali toalet. Utvrđeno je da nije bilo nikakvog dima, odnosno da je bila riječ o pogrešnoj indikaciji tehničkog kvara – pojasnili su nam iz Croatia Airlinesa.

Obavljen je i detaljan tehnički pregled zrakoplova, a nakon toga je Airbus 320 ponovno uključen u redoviti promet tvrtke u 12 sati i 15 minuta na liniji Frankfurt – Amsterdam. Putnici su na svoje odredište stigli u 13 sati i 20 minuta. 

>> Zbog napuklog stakla zrakoplov Croatia Airlinesa preusmjeren za Munchen

Komentara 6

DU
Deleted user
13:16 24.01.2017.

Tako je to kad putnici (ili stjuardese) puse tamo ....

DU
Deleted user
13:27 24.01.2017.

Hrvati su u ekstazi kada mogu od muhe napraviti slona! Samo je novinarima žao što nije bilo ništa strašnije da mogu tri dana o tome pisati.

AN
anticenzura
13:13 24.01.2017.

Sta ce ovoliki clanak za ugasenu lampicu na monitoru, sta se ovdje ima komentirati? Desava se, ajmo dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije