Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportske igre mladih

'Živimo život bez droge jer droga oduzima život'

Sportske igre mladih,Split
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/8
27.08.2014.
u 22:33

Riječ je o najvećoj amaterskoj sportskoj manifestaciji, na kojoj je do sada sudjelovalo milijun djece

Dodjelom medalja, gašenjem baklje i velikim vatrometom na splitskoj rivi zatvorene su u srijedu navečer 18. Sportske igre mladih, najvećeg amaterskog natjecanja u našem dijelu Europe. Ove je godine sudjelovalo 100.000 učenika u dobi između 7 i 18 godina iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i, po prvi put, iz Srbije, a organizator Zdravko Marić ne krije zadovoljstvo zbog više od milijun sudionika od 1996. godine, kada su Sportske igre mladih prvi put održane, do danas.

Čestitke na manifestaciji koja se održava pod sloganom "Živimo život bez droge jer droga oduzima život" i promiče kvalitetno provođenje slobodnog vremena uz sport i druženje, organizatorima su uputili i ministar prosvjete i sporta Vedran Mornar, izaslanik predsjednika Republike Branko Tušek, brojni sponzori, gradonačelnici i drugi gosti koji su sudjelovali na završnoj manifestaciji u Splitu gdje su tijekom proteklih tjedana održana finalna međunarodna natjecanja.

Igre su započele 2.4. u Umagu, a održavale su se u 40 hrvatskih, 20 bosansko-hercegovačkih i 10 srpskih gradova.

- Ovogodišnje Sportske igre mladih u potpunosti su ispunile svrhu, djeca iz regije na ovom su se mjestu upoznala i družila – poručio je Mornar koji je zatvorio Igre.

- Rijetko gdje se mogu vidjeti tolike moralne vrijednosti, poput tolerancije, razumijevanja i fer.playa, kao u sportu – istaknuo je Željko Tanasković, predsjednik Saveza za školski sport Srbije koji nije krio zadovoljstvo što su se učenici njegove zemlje uključili u natjecanje. Sljedeće godine, najavljuju organizatori, Igre će se i dalje širiti.

>>Ministar Jovanović u Zaprešiću otvorio 16. Sportske igre mladih

>>Ministar Jovanović u Splitu podržao Sportske igre mladih

Komentara 21

SE
sestrićna
22:56 27.08.2014.

sve su to organizirali partijaši samo s jednim ciljem..učiti djecu bratstvu i jedinstvu..a sportske igre su samo smokvin list..

EV
evon22
23:28 27.08.2014.

Bolje droga nego bratstvo i jedinstvo!

SO
Sos
00:23 28.08.2014.

Jugoslovenske sportske igre !Kakva je to prozirna drzavna politika ?Grobovi im nikad oprostit nece!!!!!!!!!!Fujjjjjj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije