Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPRAVLJALI I O KADROVIRANJU

Zatvoreni dio sjednice: Vlada odgovorila Europskoj komisiji na pismo vezano uz kredite

vlada
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/6
27.07.2016.
u 13:24

Donesen je Zaključak kojim se predlaže Glavnoj skupštini Imunološkog zavoda d.d. da potvrdi mandate postojećih članova Nadzornog odbora Imunološkog zavoda d.d.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice utvrdila odgovore na pisma službene obavijesti Europske komisije vezanih uz ugovore o potrošačkim kreditima, u vezi s dodjelom ugovora o koncesiji, u vezi s javnom nabavom, u vezi s autorskim pravom i srodnim pravima i u vezi s upotrebom i nadzorom eksploziva.

- Odgovori koje je Vlada utvrdila bit će proslijeđeni Europskoj komisiji, a uobičajeno je da se sadržaj korespondencije s Europskom komisijom u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje - stoji u priopćenju Vlade.

Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima. Radi isteka mandata, s danom 26. srpnja 2016. godine, razriješena je glavna tajnica Ministarstva zaštite okoliša i prirode Silvia Cikoš.

Također radi isteka mandata, razriješen je predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Ministarstva unutarnjih poslova Josip Mihaljević, te je imenovan vršiteljem dužnosti predsjednika Upravnog vijeća.

Donesen je Zaključak kojim se predlaže Glavnoj skupštini Imunološkog zavoda d.d. da potvrdi mandate postojećih članova Nadzornog odbora Imunološkog zavoda d.d., koji su privremeno imenovani od strane Trgovačkog suda u Zagrebu, te im produži mandat do 31. prosinca 2016. godine, na redovitoj Glavnoj skupštini društva sazvanoj za 30. kolovoza 2016. godine, Diani Krčmar i Martini Velnić Župić.

I na kraju, Goranu Kolariću dana je ovlast za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, do imenovanja glavnog tajnika Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta temeljem provedenog postupka po javnom natječaju, a najduže do šest mjeseci. 

>> Ministrica Juretić otkrila zašto je Vlada odustala od 1000 eura za bebe, zakon ostaje za iduću vladu

Komentara 1

CI
cinbenik
20:48 27.07.2016.

Nemojte nas vise prestavljati,nestat ce Hrvata,a pali ste da niste ni poletjeli a jedan pade obadva obadva puta,a da nije ni poletio....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije