Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sele u Porin i Ježevo

Zatvara se tranzitni kamp za izbjeglice u Slavonskom Brodu

Kamp Slavonski Brod
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
08.04.2016.
u 13:29

Predstavnici MUP-a službeno su to objavili na sastanku s Hrvatskim crvenim križem i drugim službama koje rade u kampu.

Prihvatno-tranzitni centar za izbjeglice u Slavonskom Brodu bit će zatvoren 15. travnja, a stotinjak osoba koje se ondje trenutačno nalaze premjestit će se u prihvatilište za tražitelje azila Porin i detencijski centar za strance Ježevo.

Predstavnici MUP-a službeno su to objavili na sastanku s Hrvatskim crvenim križem i drugim službama koje rade u kampu.  MUP se svim organizacijama zahvalio na dobroj suradnji, a kao jedan od razloga zatvaranja kampa navedena je racionalizacija troškova. Migranti koji napuštaju kamp dobit će rješenja u skladu sa zakonom i propisima, nakon čega će se premjestiti u postojeće prihvatne centre za strance.

Od početka ove godine, 162 osobe podnijele su zahtjev za azilom u Hrvatskoj, priopćio je MUP. Kamp se do 15. travnja treba raspremiti, a organizacije trebaju povući svoju opremu. Inicijativi "Dobrodošli" potvrđeno je kako kamp u Slavonskom Brodu neće biti mjesto prihvata dogovorene kvote ljudi. Iz ove inicijative dodaju kako je MUP organizirao sastanak s migrantima i obavijestio ih kako za koji dan odlaze iz kampa i kako će na novom mjestu uvjeti biti bolji.

Kroz brodski je centar od njegova otvorenja 3. studenog prošle godine prošlo 344 tisuće migranata, a od otvorenja centra u Opatovcu 16. rujna prošle godine do danas kroz Hrvatsku je ukupno prošlo 658 tisuća migranata. 

>> Izbjeglički kamp u Slavonskom Brodu nećemo ukidati 

>> U Slavonskom Brodu 320 izbjeglica koje nemaju uvjete za prolaz

Komentara 7

ST
stefj
13:39 08.04.2016.

Eh, a koji novci su uloženi u to... A tek ideja da struju troši kamp HEP knjiži kao gubitke u distributivnoj mreži. To samo naši političari mogu izmisliti. Na taj način odmah odrežu i mogućnost da se traži naknada za isto od EU-a...

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
14:20 08.04.2016.

Naredili im iz Brisela. Ništa ovi ljigavci na vlasti ne mogu sami zatvoriti. Dajte da napravimo referendum i smijenimo ove. Hoćemo Orbana, odmah!!!

DU
Deleted user
14:25 08.04.2016.

...kako sam davno kazala na granici nam je potrebna žica i vojska. ....He hehe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije