Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17.01.2017. u 20:45

SDP je postao žrtva Zorana Milanovića. Štiti njegovu odluku da prima plaću, a ne radi

SDP je valjda iz silne korektnosti prema bivšem šefu ili zbog nekog drugog razloga koji je teško dokučiti postao žrtva Zorana Milanovića.

Doveo se u situaciju da je Davoru Bernardiću, novom predsjedniku stranke, najnormalnije da na novinarsko pitanje očekuje li da se Zoran Milanović kao saborski zastupnik napokon pojavi u Saboru, odgovori – ne.

Zoran Milanović puna dva mjeseca ignorira da mu je radno mjesto upravo u Saboru, na posao ne dolazi, nije se pojavio ni jedan dan (izuzev na konstituirajućoj sjednici, i to više u obliku fatamorgane jer je otišao prije nego što je došao), ali plaću od oko 16.000 kuna uredno prima.

I nije Zoran Milanović jedini zastupnik koji ne dolazi ili nije dolazio na posao u Sabor (što je luksuz jedino izabranih državnih dužnosnika, jer svaki drugi običan smrtnik nakon što bi neopravdano izostao tri dana s posla dobio bi otkaz).

Svojedobno je Tomislav Karamarko kao šef oporbenog HDZ-a radije bio na terenu nego sjedio u Saboru gdje je primao plaću. No to ne opravdava Milanovića niti bi SDP-u trebalo biti putokaz za budućnost.

Kako u SDP-u imaju obraza tražiti da predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović objasni motive svoga putovanja u SAD i pokaže račune (premda ona to treba učiniti) kada u svojim redovima imaju čovjeka koji parazitira na saborskoj plaći već dva mjeseca i još se nije pojavio na radnome mjestu?

Kada bi se zbrojili troškovi Milanovićeve plaće možda bismo došli do većeg troška od predsjedničina putovanja u SAD. Potpuno je iracionalno zašto se SDP doveo u situaciju da se nitko u toj stranci ne usudi reći “popu pop, a bobu bob”, odnosno da nije normalno da Milanović dva mjeseca ne dolazi na posao.

To ne bi bilo protumačeno kao obračun s bivšim šefom, niti potenciramo cipelarenje “mrtvog konja”, već bi bila zdravorazumska poruka.

Milanović je mogao aktivirati povlasticu šest plus šest, dakle šest mjeseci primati punu i šest mjeseci pola plaće, te tražiti posao. A ne glumiti zastupnika i ne dolaziti na posao rugajući se svima koji rade.

>> Bernardić: Odluku o kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika donijet će gradska organizacija

Komentara 48

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
21:22 17.01.2017.

Zašto je SDP-u normalno da Milanović ne dolazi na posao? Pa odgovor je vrlo jednostavan... Za tu stranku je nerad nešto što se podrazumijeva. Opanka Milačić nema jednog jedinog dana radnog staža izvan politike kao niti Maras, Bauk.... da ne nabrajam dalje. Dok je bio u Vladi, Milanović i tadašnja vlada koju je vodio (dakle njih 20ak), svi zajedno su imali ukupno 53 godine radnog staža izvan politike. Pretpostavljam da im je prosjek 'nabijao' siroti ministar obrazovanja Mornar i slatkica Mrak Taritaš.... Toliko o radu i čuđenju da nekdašnji lider takve stranke ne dolazi 'delati'

DU
Deleted user
21:16 17.01.2017.

Eto na što je spao, u pola sata nitko da napiše slova o njegovom ''doprinosu'' državi i narodu koji su ga hranili ili će ga hraniti.

GR
granit1
21:32 17.01.2017.

Sva sreca pa ne dobise izbore. Tada bi ih bilo preko dvadesetak na dobroj ministarskoj placi a ne rade nista. Ovako samo jedan- nema vise SDP-u na vlast-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije