Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
06.03.2015. u 14:00

Kaže ekspert – nije stvar u buri, nego u loše odrađenom poslu. Vidimo i sami, no nije jasno kako je država dozvolila ovakav "standard" u gradnji

Prebacujem s TV dnevnika na dnevnik, a svi imaju, u raznim fazama raspadanja, onu POS-ovu zgradu u Rijeci, gdje je bura uspjela ogoljeti cijelu stranu zgrade i ostaviti je bez fasade. Ako bi se ta amorfna nakupina koja otpada uopće i smjela nazvati fasadom. Koliko sam vidio, riječ je o pločama stiropora zalijepljenih ljepilom za betonski kostur zgrada, a onda prešprican s milimetar boje i to se sad naziva – fasadom. To što je riječ o zgradi POS-a, dakle o stanovima nad izgradnjom kojih je skrbila država, držim slučajnošću, bez obzira na to što je riječ o najjeftinijoj gradnji koja stoji oko 1000 eura po četvornom metru.

Moja zgrada nije POS-ova, ali termoizolacija je građena istom "tehnologijom". I zgrade mojih poznanika, u pravilu imaju takvu, nazovi fasadu. Kucnite, i ako osjetite šuplji zvon, i vi imate takvu fasadu. Nije mi jasno kako je nekada cijenjena građevinska industrija Hrvatske spala na tako niske grane da sada grade uz ovakvu "tehnologiju". Zgrada u Rijeci jest nova novcata, a marljivi reporteri sjetili su se da je, u vrijeme prošle bure tako "oćelavjela" i jedna novogradnja u Splitu. Kaže ekspert – nije stvar u buri, nego u loše odrađenom poslu. Vidimo i sami, no nije jasno kako je ova država dozvolila ovakav "standard" u gradnji. HTV, za to vrijeme emitira seriju "Crno-bijeli svijet", a kako je riječ o osamdesetim godinama, odmah sam se sjetio zgrade u kojoj sam tih godina živio. Sada u njoj i dalje stanuje moja majka, a ja sam se preselio. Zašto fasada iz osamdesetih još uvijek stoji i prkosi svim neverama, a fasadu iz 2014. otpuše prva bura?

PLUS

Crno-bijeli svijet, HTV-a. Kako se osjećam kvalificiranim za ocjenu TV prikaza 80'-ih, jer je riječ o mladosti moje generacije, protivim se svim kritikama ove TV serije. Serija je istinita, to je tako bilo.

MINUS

Govorio je na Vladi, pa na presici, i onda "live" na sva tri TV dnevnika. Ministar policije Ranko Ostojić. Na tri mjesta istodobno nije se uspjelo pojaviti niti velečasnom Sudcu, pa čak niti Isusu.

>> Meteorologa RTL-a orkanska bura umalo otpuhala iz kadra

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar deziderij
deziderij
14:17 06.03.2015.

Odgovor na ovo pitanje je vrlo jednostavan. Imamo novopečene građevince koji svoj posao rade posve površno, odnosno sfušere ga što prije i što lošije. Imamo, odnosno nemamo, odgovorne osobe ( nadzorne organe ) koji potpisuju nešto za što ih uopće nije briga jer znaju da nikada neće odgovarati za svoje propuste. I imamo takvu ( nazovi ) državu koja je sve prije nego pravna i pravedna i kojoj je javašluk prioritetna kategorija.

LA
Latz
14:57 06.03.2015.

Zna se izvođač --- lupiti mu toliku globu da mora zatvoriti tvrtku. Stvar riješena.

LA
Lavica7
14:55 06.03.2015.

I jos jedno pitanje vezano iz seriju Crno-bijeli svijet... Kako to da nam TADA fasade nisu bile unistavane GRAFITIMA?! Postoji li nacin da I danas na taj nacin zastitimo procelja nasih zgrada ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije