Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Junior Chamber International (JCI)

Zasađeno 100 stabala povodom 100 godina Međunarodne komore mladih

Junior Chamber International (JCI)
Foto: PR FOTO
1/8
22.12.2015.
u 12:01

Članovi međunarodne organizacije Junior Chamber International (JCI) iz Hrvatske zasadili su stotinu stabala povodom obilježavanja 100 godina od osnivanja najveće svjetske organizacije za mlade profesionalce do 40 godina. Stabla su zasađena u suradnji i uz podršku Hrvatskih šuma koji su osigurali prostor za sadnju i donirali sadnice te članovima JCI-a stručno i profesionalno pomogli u zasađivanju stabala na unaprijed odabranim lokacijama.

Stotinu stabla zasađenih povodom jednog stoljeća djelovanja platforme JCI mogu se pronaći u zagrebačkom parku Maksimir, u Brloškoj šumi pokraj Fužina, u blizini čepinske obilaznice nedaleko od Osijeka kao i na padinama brda Kozjak kod Solina. Pored Hrvatske isti projekt realizirao se u Panami, Hondurasu, Paragvaju, Velikoj Britaniji, Belgiji, Litvi, Tunisu, Južnoafričkoj Republici, Bangladešu, Vijetnamu, Australiji kao i u još desetak zemalja širom svijeta. Članovi lokalnih komora iz Osijeka, Rijeke, Splita i Zagreba zajedno sa svojim kolegama iz drugih zemalja pokazali su kako pozitivna promjena počinje na lokalnoj razini i da mnogo malih koraka može prevaliti veliki put.

Djelovanje JCI-a u Hrvatskoj revitalizirano je u proljeće 2013. godine. Danas je u Hrvatskoj preko 80 aktivnih članova JCI-a koji su organizirani u četiri lokalne komore u gradovima: Osijek, Split, Rijeka i Zagreb. U tom periodu lokalne komore organizirale su nekoliko značajnih poslovnih konferencija kao i mnogobrojne akcije za zajednicu humanitarnoga karaktere. Nakon trogodišnjeg postupka učlanjenja, nacionalna komora JCI Hrvatska primljena je u punopravno članstvo ove međunarodne organizacije na Svjetskom kongresu koji se održao u japanskom gradu Kanazawa od 2-8. studenog 2015. godine.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije