Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pantovčak odgovara:

Zasad se ne bavimo kandidatima za UN

27.01.2015., Zagreb - U Saboru je obiljezen Medjunarodni dan sjecanja na zrtve holokausta. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
03.07.2015.
u 22:00

Vesna Pusić: 
Male su šanse da i ja pobijedim, ali Muharemi nema baš nikakve

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nema informacije o kandidaturi Amira Muharemija, hrvatskog veleposlanika u Indiji, za glavnog tajnika UN-a.

Mlazni avion

Budući da do tog izbora ima još godinu i pol, predsjednica se trenutačno ne bavi tom temom. A i moguće je da se dotad uz Vesnu Pusić, potpredsjednicu Vlade i ministricu vanjskih poslova, i Muharemija pojavi još koji kandidat. Neslužbeni je to odgovor s Pantovčaka na informaciju koju je objavio Jutarnji list da predsjednica, umjesto V. Pusić, podržava Muharemija. Na Pantovčaku neslužbeno kažu da ih nitko za podršku Muharemijevoj kandidaturi nije ni pitao, nego navode izvore bliske Pantovčaku. Ni dosad Kolinda Grabar-Kitarović nije službeno dala podršku Vesni Pusić. Prvo se u medijima pisalo da je predsjednica nezadovoljna jer je V. Pusić u javnost sa svojom ambicijom da ide u UN izašla a da o tome nije s njom razgovarala, a naknadno su s Pantovčaka, kao i sada, rekli da se predsjednica o svojoj podršci neće očitovati dok kandidature ne budu službene.

Za razliku od predsjednice koja se ne izjašnjava, Amir Muharemi ima simpatije i potporu HDZ-a. Naime, Muharemija su kao kandidata predložile braniteljske udruge budući da je on dragovoljac Domovinskog rata iz 1991. i pukovnik HV-a. Muharemi je bio pomoćnik zapovjednika 1. gardijske brigade Tigrovi, veleposlanik RH u Turskoj, ali i zamjenik stalne predstavnice u Stalnoj misiji RH pri UN-u od 2006. do 2008. Izvor iz vrha HDZ-a kaže da su iz braniteljskih udruga čuli o prijedlogu Muharemijeve kandidature i da su time oduševljeni.

– On je dragovoljac Domovinskog rata, bio je spreman dati život za Hrvatsku, ima i diplomatsku karijeru, a i radio je u UN-u. On je sve ono što Vesna Pusić nije. Za nju je, po svim svojim referencijama, mlazni avion! – rekao nam je izvor iz vrha HDZ-a. Vesna Pusić opalila je pak po HDZ-u i jučer izjavila kako izbor za glavnog tajnika UN-a nije izbor za predsjednika mjesne zajednice.

– Ne može HDZ imati svog kandidata, pa HČSP svog... Mala je šansa da Hrvatska dobije glavnog tajnika UN-a ako se ja kandidiram, ali nije nemoguće. Nitko realno ne misli da bi ovaj drugi kandidat mogao uspjeti u kandidaturi, nego samo pokazuje stav HDZ-a da, ako Hrvatska za nešto ima šansu, a to nije njihov čovjek, onda bolje da zemlja izgubi šansu nego da bude netko tko nije njihov – poručila je V. Pusić. Ona tvrdi da ne mogu biti dva kandidata iz jedne zemlje, tako je dosad bilo.

S Karamarkom kod Mesića

– Nisam čula od predsjednice da podržava Muharemija niti je ikad takvo što spominjala – rekla je V. Pusić. Naš sugovornik iz vrha HDZ-a kaže da Muharemi nije kandidat HDZ-a, ali ako HDZ osvoji vlast, da će on, svakako, biti kandidat HDZ-ove vlade. Pita se čiji je kandidat V. Pusić i kaže da Muharemi vrijedi za 50 Vesna Pusić. Šef HDZ-a Karamarko i Muharemi poznaju se jer su radili u uredu predsjednika Mesića.

>> Euractiv tvrdi da Mimica lobira za Pusić, upućeni komentiraju 'da bar'

>> Ovo su konkurenti Vesne Pusić u utrci za čelno mjesto UN-a

Komentara 36

ST
Starotopoljanin
22:33 03.07.2015.

samo tebe ne lepojko vesno jer bi i tvoj braco,a i pola srba bilo u un-u,a hrvatska bi imala samo jos vece torture i podmetanja od vas takvih.svakako da se treba podrzati dragovoljac,koji je bio spreman dati svoj zivot za hrvatski narod i hrvatsku.

Avatar juricamesko
juricamesko
22:51 03.07.2015.

po prvi put se slazem s gospodom Pusic. da gospodo Pusic zaista je bolje da hrvatska izgubi sansu da na celnom mjestu ima osobu iz hrvatske ako ste vi ta osoba. vi ste gospodo Pusic samo po domovnici hrvatica a sve ostalo ste region da ne kazem jugoslavenka.

MS
mare_split
23:05 03.07.2015.

Lukavo! Pussy ioanko živi u nestvarnom svijetu i neželjenoj državi ! Neka se ''nada'! Kažu: nada zadnja umire no sigurno ne prije Pussy! ... Stara je 'gotova'! organi joj popuštaju, osim jednog, ... njega nema!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije