Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
04.09.2015. u 12:00

Vladi se očito jako žuri i nije htjela prolongirati oživljavanje OZ-a u mandatu nove vlasti

Zakon o stečaju potrošača sa 81 člankom stupa na snagu 1. siječnja 2016., kao i 57 odredbi Zakona o obnovljivim izvorima energije, oba u hitnoj proceduri, dok Obiteljski zakon sa 562 članka koji Vlada u redovnoj proceduri predlaže Saboru treba stupiti na snagu već 1. studenog!? Za suspendirani OZ dano je, intervencijom Ustavnog suda, sedam mjeseci od objave (tzv. vacatio legis) da se svi smisleno upoznaju s njegovim sadržajem, a za novi OZ ostat će ni dva mjeseca.

Je li to dovoljno, pitanje je s kojim bi se opet mogao baviti Ustavni sud. Ako se predlagatelj odlučio za tako kratko vrijeme jer je novi OZ kozmetički izmijenjen u odnosu na suspendirani, praktičarima svejedno treba vremena da obnove ne baš čvrste spoznaje o zakonu s kojim se godinu dana nisu bavili. Uz to i brojni pravilnici koje trebaju donijeti trojica ministara trebaju biti doneseni u "međuvlašću" tehničke i nove vlade do veljače! Vladi se očito jako žuri i nije htjela prolongirati oživljavanje OZ-a u mandatu nove vlasti. Nije valjda da slute poraz pa zato žele otežati moguće intervencije nove vlasti u OZ!?

>> 'Obiteljski zakon pao je na osobnim taštinama. Neću podnijeti ostavku'

>> Čudim se što o lošem zakonu Milanke Opačić šuti i Lalovac

Komentara 6

Avatar ivan_horvat
ivan_horvat
13:01 04.09.2015.

Ova vlada ocajno vodi nasu drzavu

AN
antijugoslavencina
12:17 04.09.2015.

Ne da slute nego i mala djeca znaju da su jugo-komunjare već odavno bivši! Ako prijeđu izborni prag biće to veliki trijumf Dragog vođe i ostalih iz skupine Monty Python!

NA
navijeke
14:27 04.09.2015.

Kad već u skoro četiri godine nisu napravili ništa korisno, bar će pred kraj mandata zbrljati što se zbrljati da kako bi nasljednicima što više otežali život (nebrojeno puta su dokazali kako za Hrvatsku i njene građane nimalo ne haju) i zlurado se cerekali prigovarajući iz oporbenih klupa. Već viđeno u vrijeme i nakon Račanovog mandata, a učenik je po brljanju i štetočinjenju višestruko nadmašio učitelja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije