Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar lorencin

'Žalim zbog nemilog događaja kojem nema mjesta u civiliziranom društvu'

darko lorencin
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
22.07.2014.
u 16:33

Ministar turizma Darko Lorencin posjetio je danas nizozemskog turista M. Rollemana ozlijeđenog u sukobu s djelatnicima ugostiteljskog objekta u Poreču

Ministar turizma Darko Lorencin posjetio je danas nizozemskog turista M. Rollemana ozlijeđenog u sukobu s djelatnicima ugostiteljskog objekta u Poreču. Rolleman je dvaput uspješno operiran na KBC-u na Sušaku, gdje se i oporavlja od zadobivenih ozljeda, a prema riječima dr. Ante Lučeva koji ga je operirao, uskoro bi mogao biti pušten na kućnu njegu.

Ministar je u razgovoru s Rollemanom izrazio žaljenje zbog nemilog događaja i pritom naglasio kako oštro osuđuje neprimjereno ponašanje prema našim gostima i turistima, a posebice fizičke obračune kojima nikako nema mjesta u civiliziranom društvu.

Ministar Lorencin Rollemanu je također zaželio brz oporavak te izrazio nadu da neće percipirati Hrvatsku i njezine građane kroz ovaj doista neprihvatljiv događaj. Kako je rekao, Hrvatska je poznata u svijetu kao sigurna zemlja s ljubaznim ljudima, a ovo je bio pojedinačni incident koji najoštrije osuđujemo. Ministar je razgovarao i sa suprugom ozlijeđenoga te se stavio na raspolaganje za sve što bude potrebno, naglasivši da će im Ministarstvo turizma i sve druge hrvatske institucije izaći u susret.

>>Žalio se da predugo čeka hranu pa završio sa slomljenom čeljusti

I porečki gradonačelnik Edi Štifanić najoštrije je osudio napad na nizozemskog turista.

–  U ime svih građana Poreča i svoje osobno najoštrije osuđujem nemili događaj koji se zbio na terasi ugostiteljskog objekta „Bijeli san“ gdje je brutalno pretučen turist, te pozivam mjerodavne da u što kraćem roku sankcioniranju počinitelje maksimalnom kaznom.

Ovim se putem u ime Grada Poreča – Parenzo i njegovih žitelja, želim ispričati gostu g. Rollemanu koji je pretrpio ozljede te izraziti žaljenje što je do toga došlo. Poreč je turistički grad poznat po otvorenosti i toleranciji svojih građana, a ovakav brutalan čin nanio je ogromnu štetu našem turističkom imidžu, ali i dostojanstvu naših stanovnika.

Grad Poreč će u suradnji s našom Turističkom zajednicom pokriti sve troškove boravka obitelji u znak naše isprike sa željom da barem djelomično ublažimo posljedice ovog nesretnog događaja.

Također, razmotrit ću mogućnost oduzimanja terase navedenom ugostiteljskom objektu čime želim poslati jasnu poruku nulte tolerancije spram ovakvog divljačkog i neciviliziranog ponašanja. Građani, sadašnji i budući turisti moraju znati da se u Poreču mogu osjećati sigurno. Ovakvim „ugostiteljima “ u našem gradu zasigurno nije mjesto.

U današnjem telefonskom razgovoru s liječnikom koji se brine o zdravstvenom stanju g. Rollemana, informiram sam da su ozljede teške, ali, srećom, nisu opasne po život te će se za nekoliko dana napustiti bolnicu u Rijeci. Zamolio sam liječnika da g. Rollemanu prenese moje želje za brzim i potpunim oporavkom – poručio je gradonačelnik Edi Štifanić.

Komentara 167

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
16:52 22.07.2014.

ima li šipi uopće radnu dozvolu i dokumente?

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:51 22.07.2014.

Ponos multietničke Istre, ionako smo strancima svi Hrvati...pa eto sad su Hrvati divljaci..

L0
luena 01
16:55 22.07.2014.

Dokaz da zalite moze se samo zatvaranjem lokala "bjeli San " razrjesiti... bjeli san se pretvorio u nocnu moru i takvi ugostitelji vam sigurno ne trebaju ... Takvi bacaju samo ljagu na postene ljude koji od turizma zive... treba seba se sloidarizirat i svima reci da ne zalaze tamo pa nek zatvori ,nek propadne,za zalit nisu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije