Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dug, dug put

Žalba od trogirskog do splitskog suda putovala 11 godina!

sudački čekić, suđenje,presuda
DPA/PIXSELL
22.09.2014.
u 12:31

Riječ je o predmetu u kojem su se trojica muškaraca sporila oko hrpe kamenja na privatnoj parceli u Vinišću. Je li ona još uvijek na istom mjestu, nije poznato

Gotovo punih 11 godina trebalo je da žalba s Općinskog suda u Trogiru stigne na Županijski sud u Splitu. Riječ je o predmetu u kojem su se trojica muškaraca sporila oko hrpe kamenja na privatnoj parceli u Vinišću, javlja Slobodna Dalmacija. Odlučivalo se treba li jedan od njih ukloniti kamenje koje je navodno nabacao na zemlju ostale dvojice.

Dvojica vlasnika parcele tužbu su podnijela 1995.godine. Nepravomoćna presuda donesena je 1998., a dvije godine kasnije pravomoćna presuda Županijskog suda u Splitu. U veljači 2003. sud donosi rješenje da muškarac mora ukloniti kamenje u roku osam dana ili platiti kaznu od 300 kuna za svaki dan prekoračenja roka. No on se žalio na Općinskom sudu u Trogiru.

Bilo je to 3. ožujka 2003. godine, a sud u Splitu tek je 28. siječnja ove godine dobio tu žalbu. Rješenje trogirskog suda potom je ukinuto i sve je vraćeno na početak.

Je li sporna hrpa kamenja još uvijek na istom mjestu, nije poznato.

>>Ukida se više od 100 sudova diljem Hrvatske

>>Profesor marksizma traži pravdu u školi: Dobio sam sud, vratite mi posao!

Komentara 3

Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
12:54 22.09.2014.

Treba kazniti te lijenčine koje su se tužile zbog gluposti umjesto da je svaki donio ltru i vodu i zajednički uklonili kamenje

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
17:27 22.09.2014.

I onda se netko pita zašto nas zaobilaze ozbiljne investicije.

FL
florenz769
18:47 22.09.2014.

Zamislite - ipak je stigla!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije