Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stradali kod mostara

Zajedno pokopani studenti Antonija Šarić i Vjekoslav Božanović

studenti
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/20
22.12.2015.
u 16:37

Našeg Keketa nitko nije mogao sresti bez osmijeha. Omiljen u društvu, pozitivan. Tvoja Antonija savršeno je pristajala uz tebe pa je odmah postala i naša Antonija – kazala je u oproštaju od Vjekoslava prijateljica mu Marina

Bijele ruže, bolni jecaji i suze na licima prijatelja i obitelji bili su potresna slika pokopa četvero slavonskih studenata koji su automobilom sletjeli u Neretvu u subotu ujutro kod Mostara, vraćajući se kući za blagdane.

Antonija Šarić (22) i Vjekoslav Božanović (24), koji su pet godina bili zajedno, položeni su u zajedničku grobnicu u njegovu Donjem Novom Selu kod Vinkovaca. Gotovo se tisuću ljudi oprostilo od njih, kolona se vozila i pješaka protezala još od susjednih Nijemaca. Na ulazu u groblje dežurala je hitna pomoć, u koju su ulazili članovi obitelji. Selo je bilo puno policije.

– Tvoj je osmijeh poticao, ohrabrivao. Uvijek si bila vedra, vesela, nasmijana. Tvoja odgovornost i zrelost su te karakterizirale, naučila si nas da ništa ne treba odgađati, treba iskoristiti svaki dan – od suza je jedva pročitala Antonijina prijateljica Marija.

Uz dva bijela lijesa bile su njihove fotografije te jedna zajednička.

– Našeg Keketa nitko nije mogao sresti bez osmijeha. Omiljen u društvu, pozitivan. Tvoja Antonija savršeno je pristajala uz tebe pa je odmah postala i naša Antonija – kazala je u oproštaju od Vjekoslava prijateljica mu Marina.

– Kad se opet sretnemo, pokazat ćemo ti koliko je tvoja sudbina nas, tvoje mlade prijatelje, potaknula na razmišljanje da u životu nema mjesta za nepraštanje, svađice – poručila je u oproštaju Antonijina prijateljica Marija.

Na posljednji ispraćaj stigli su im i kolege s fakulteta u Mostaru, kao i dekani te profesori.

– Nikad zbogom, samo doviđenja! – poručili su.

Uz roditelje, Antonija je iza sebe ostavila starijeg brata, a Vjekoslav šestero braće i sestara, među kojima je i brat blizanac Danijel.

A uz zvuke pjesme “Ti si princeza” u podne je započet oproštaj od Tene Vračević (20) na groblju u Trnavi kod Đakova. Sat i pol poslije, jezivi jecaji odjekivali su i s groblja u obližnjem Mrzoviću, gdje je pokopan Domagoj Roso (20). 

>> Jedini preživjeli: 'Stalno mislim i oni su ostali živi, doći će'

Komentara 2

TI
Tinaiva
17:16 22.12.2015.

Mladost. Tuga.

Avatar BraBar
BraBar
03:26 23.12.2015.

Pokj im vjecni! Pocivali u miru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije