Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIZ AKCIJA

Zagrebačka policija razbila nekoliko lanaca dilera, otkriven i laboratorij vrijedan preko 15.000 eura

Mirela Ban, Dražen Miličević i Danijela Kožić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/7
09.12.2016.
u 12:33

Ove godine do sada smo imali 1660 zapljena droge, a lani u cijeloj godini njih 1447, tako da već sada bilježimo najveći broj zapljena droga u zadnjih deset godina, kazao je Dražen Miličević, voditelj Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke

Razbijanjem nekoliko lanaca uličnih preprodavača droge u Zagrebu pohvalila se danas zagrebačka policija koja je predstavila rezultate iz nekoliko odvojenih akcija u kojima su zaplijenili ukupno 1250 tableta ecstasya, 73 grama kokaina, preko kilogram i pol amfetamina te 2,5 kilograma marihuane. Osim toga policija je otkrila i laboratorij za uzgoj marihuane vrijedan preko 15 tisuća eura, a zaplijenili su i 53 tisuće kuna za koje sumnjaju da su zarađeni preprodajom droge te jedan ilegalni pištolj. U akcijama koje su trajale još od kolovoza uhićeno je ukupno 27 osoba.

- Ove godine do sada smo imali 1660 zapljena droge, a lani u cijeloj godini njih 1447, tako da već sada bilježimo najveći broj zapljena droga u zadnjih deset godina. Najviše je zapljena marihuane, njih preko tisuću, ali iz godine u godinu sve je veći broj zapljena sintetičkih droga, koje drže drugo mjesto - kazao je Dražen Miličević, voditelj Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke. Razloge rekordnom broju zapljena pronašao je u povećanom opsegu rada policije, ali bez pokušavanja uljepšavanja realne slike, i u sve većem i većem opsegu trgovine drogom koji raste iz godine u godinu.

- Danas se droga više ne nabavlja samo na ulici. Mnogo konzumenata, ali i dilera, robu naručuje preko interneta iz cijelog svijeta, i droga im jednostavno dođe u poštanski pretinac. Takve aktivnosti je čak i teže pratiti ili otkriti nego klasičnu uličnu preprodaju - istaknuo je Miličević.

Laboratorij marihuane koji su otkrili sam je održavao 44-godišnjak od ranije poznat zbog cijelog niza kaznenih djela, a u trenutku kada je otkriven u laboratoriju je imao zasađeno dovoljno biljaka da bi od njih u idućih nekoliko mjeseci dobio preko 15 kilograma "trave". On je ujedno i jedini koji radio sam, jer je u drugoj akciji koja je okončana točno na Svetog Nikolu uhićeno devet osoba - njih troje koji su preprodavali veće količine droge šestorici "sitnih dilera" koji su drogu zatim prodavali krajnjim konzumentima. U posljednjoj akciji koja je završena još prošlog mjeseca uhićeno je petero "većih" i dvanaestero "manjih" dilera, a izuzev dva uhićena u Splitu te jednog na području Bjelovara sva ostala su odrađena na području Zagreba i Zagrebačke županije.

>> Ecstasy je najčešće detektirana droga u kosi, dok su lijekovi i kućne kemikalije učestali uzroci otrovanja ljudi

Komentara 1

Avatar sv.ilija
sv.ilija
13:50 09.12.2016.

Pljuc kad budete razbili svoj lanac onda se javite

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije