Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poznati brend

Zagorci krenuli u zaštitu svojih mlinaca

Mlinci
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
24.08.2015.
u 07:21

Sam proces dobivanja oznake dugotrajan je posao, no takvi proizvodi s registriranom oznakom pripadaju višoj cjenovnoj kategoriji

Udruga Tradicija Zagorja, osnovana krajem 2012. s ciljem zaštite, očuvanja i promocije tradicionalnih zagorskih proizvoda, pokrenula je aktivnosti za zaštitu poznatog brenda – zagorskih mlinaca oznakom zemljopisnog podrijetla.

Sam proces dobivanja oznake dugotrajan je posao, no takvi proizvodi s registriranom oznakom pripadaju višoj cjenovnoj kategoriji, povećavaju dohodak proizvođača te njeguju i razvijaju regionalnu tradiciju i identitet, kazao je predsjednik Udruge Matija Gulija.

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar Honduras
Honduras
11:00 24.08.2015.

tipično za nas - samo da nam je nekako zaraditi novce bez rada... "zaštita" mlinaca i slične besmislice neće apsolutno nikome donijeti više novaca.

DU
Duba
10:59 24.08.2015.

a zaštita purica? Šta radi udruga za zaštitu životinja?

NA
navijeke
10:02 24.08.2015.

Tak treba, naj nam mlinci i službeno postanu brand, još same da je to istirat i za zagorskoga kuma...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije