Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija

Anđeli čuvari za novi početak škole

28.08.2015.
u 00:15

Kršćani vjeruju u anđele, odnosno da svatko ima svoga anđela čuvara, a ovo je idealna prilika da ih upoznaju i djeca

Ova školska godina počinje s anđelima. I to crvenima za djevojčice i plavima za dječake. Ideja je to Zadruge Pontes Salutis, koja uz Večernji list nudi "đačke anđele" u obliku privjesaka i "anđeoskih informativki".

– Kršćani vjeruju u anđele, odnosno da svatko ima svoga anđela čuvara pa smo to odlučili približiti školskoj djeci na početku školske godine. Privjesak s anđelom mogu zakačiti na torbu ili staviti na ključeve stana ili školskog ormarića, a informativka je 
ilustrirana simpatičnim anđelima s porukama te mogu u njoj napisati i ime svoga anđela čuvara – kaže Dario Tepeš, voditelj Zadruge Pontes Salutis (Mostovi spasa).

– Zadrugu Pontes Salutis pokrenula je skupina članova i prijatelja Zajednice Cenacolo kako bi dala konkretnu potporu mladima koji nailaze na poteškoće pri zapošljavanju, a pogotovo onima koji su u podređenom položaju na tržištu rada. U ovu skupinu ulazi i veliki broj mladih koji su uspješno završili put u Zajednici Cenacolo i uz pomoć zadruge ulaze u proces resocijalizacije i povratka u normalan društveni život – kaže Tepeš i dodaje kako je prvi konkretan potez zadruge bilo osnivanje keramičke radionice za izradu suvenira. Ona uz stalno zaposlene ima i nekoliko slobodnih radnih mjesta za mlade koji su u procesu izlaska iz zajednice. U njoj je danas zaposleno šest osoba, a ukupno je kroz nju u dvije godine prošlo dvadesetak osoba, kojima je u međuvremenu pomognuto pri traženju stalnog zaposlenja.

Tepeš objašnjava kako od konkretnih akcija, poput ove sa "školskim anđelima", sav prihod ide volonterskom centru udruge SKAC i njihovu programu "72 sata bez kompromisa", kojim se konkretno pomaže ljudima u potrebi.

– Rad je veliki dar. Zadruga Mostovi spasa upravo promovira rad kao dar i želi podijeliti svoje iskustvo rada s mladima – objašnjava Tepeš, te napominje kako se anđeli čuvari već mogu nabaviti na svim prodajnim mjestima Tiska, a cijena im je 9,99 kuna.

Svi koji žele doznati više informacija o anđelima, ali i Zadruzi Pontes salutis neka ih potraže na: www.facebook.com/pontes.salutis.

>> Rad i zajedništvo snažno dolaze do izražaja u radionici za keramiku

>> Za adventsko razdoblje štićenici Cenacola od keramike su izradili kolekciju od četiri anđela

Komentara 3

BU
Bubalamala
16:31 28.08.2015.

Šta ćemo reći onima koji u život ne uspiju kojima u svjedođbi piše loše vladanje a nisu ni ukrali nit su nekog istukli samo su živhniji od drugih da ih anđeli ne vole da nemaju svog anđela uzmite si svoje anđele i ostavite nam djecu na miru ne pravite nam od djece bolesnike

BL
blukac3
01:16 28.08.2015.

Andeo cuvar vise nije u sferi vjere nego je to fakat tj. tu je ili tu su i aktivno prisutni uvijek sa nama na nasem putu u ovome zivotu.😇

OK
okus
10:03 28.08.2015.

Nece dugo. Zahvaljujuci nasim politicarima dobit ce burku umjesto andela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije