Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
European Best Destinations

Zadar najbolja destinacija u 2016., nadmašio London, Pariz, Atenu, Novi Sad

Lajkaj Zadar, best european destination 2016.
Foto: PR FOTO
1/7
11.02.2016.
u 21:13

– Presretni smo! Koji si turistički grad ne bi poželio takvo priznanje, komentirao je Zvonko Šupe, direktor zadarske TZ

Trotjedno online glasanje iznjedrilo je pobjednika – najbolja europska destinacija u 2016. je naš Zadar!

Hrvatski dragulj dobio je najviše od zamalo 300.000 glasova, a pobijedio je u konkurenciji dvadeset europskih gradova. “Zadar je sjajan grad, obilježen prošlošću i okrenut budućnosti. Drugačiji je, neusporediv, meke i nježne atmosfere. Zadar je miran i siguran grad. U njemu ćete otkriti veličanstvene tragove rimskog vremena, ali i odlične trgovine i restorane s dostupnim cijenama. U Zadru ćete uživati u sjajnoj hrani, lijepim šetnjama obalom dok slušate jedinstvene zvukove morskih orgulja”, samo su neki od komplimenata kojima je Zadar opisan na portalu European Best Destinations, koji je proveo izbor.

Pobjednik u nadmetanju za prestižnu titulu najbolje europske destinacije nadmetao se s gradovima poput Beča, Praga, Pariza, Berlina, Madrida, Rima, Edinburgha, Barcelone, Atene, Milana, Novog Sada, Londona... Direktora zadarske Turističke zajednice Zvonka Šupu vijest je zatekla na turističkom sajmu u Münchenu.

– Presretni smo! Koji si turistički grad ne bi poželio takvo priznanje. Ova je vijest dobra ne samo za zadarski nego i za turizam Hrvatske – iz Münchena je komentirao Šupe. Zadarski domaćini očekuju da im titula najbolje europske destinacije 2016. donese novi uzlet. Zadar je u prošloj godini ugostio 400.000 turista, što je devet posto više nego u 2014., a noćenja je bilo više od milijun i pol. Slavljenicima je čestitao i ministar turizma Anton Kliman. “Ovo prekrasno priznanje čestitka je svim turističkim djelatnicima Zadra i Zadarske županije, a i šire. Nadamo se da će to biti motivacija za daljnje unapređenje razvoja destinacije te poticaj drugim turističkim destinacijama diljem Hrvatske”, poručuje Kliman.

>>Zadar očekuje pobjedu u natjecanju za najbolju europsku destinaciju 2016.

Komentara 20

MA
matrixxx
17:10 11.02.2016.

lijepi moj Zadre, hrvatsko srce naše!

KU
kupatilo
17:20 11.02.2016.

konacno i nesto lijepo i veselo za cuti od vasih novina.

AN
Anamarija10
17:18 11.02.2016.

Može li link na taj portal da pošaljemo okolo po svijetu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije