Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripremite se

Za vikend oblačno i kišno, moguće i više od 250 litara oborine u dva dana

kiša
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
09.10.2015.
u 14:09

Sutra će biti promjenjivo i pretežno oblačno uz povremenu kišu

Kakvo vrijeme nas čeka za vikend? Većinom oblačno i kišno, pokazuju vremenske prognoze.

Prema pisanju portala Vrijeme.net, sutra će biti promjenjivo i pretežno oblačno uz povremenu kišu. Na Jadranu i u njegovu zaleđu kiša će biti češća i obilnija, a mogući su i izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Prijepodne će biti u sjevernoj unutrašnjosti nešto povoljnije pa su još moguća kraća sunčana razdoblja. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeveroistočnjak, na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura te umjereno i jako jugo u Dalmaciji. Prema kraju dana vjetar će na Jadranu dodatno jačati. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 8 do 12, a na Jadranu od 14 do 19°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 13 do 18, u gorju nešto niža, a na Jadranu od 19 do 23 °C.

DHMZ javlja da će u nedjelju biti većinom oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima, osobito u Dalmaciji, gdje se mjestimice očekuje i obilnija kiša. Puhat će jaka, na sjevernom dijelu i olujna bura.

Portal Crometeo piše kako će zadnjih sati tijekom današnjeg dana početi promjena vremena koju donosi ciklona Kristijan, čiji je centar upravo nad područjem Alžira i Tunisa. Dijelovi srednje i južne Dalmacije mjestimice će dobiti više od 100 litara kiše po četvornom metru u dane vikenda, a prognostički modeli za ograničeno područje predviđa i više od 250 litara oborine u dva dana. Tako velika količina oborina u relativno kratko vrijeme dovest će problema s oborinskim vodama, pa će vatrogasci u dijelovima Dalmacije imati mnogo posla s poplavljenim podrumima i ostalim prostorijama, piše Crometeo.

>> Posljedice jakog El Nina: Svijet očekuju razorne oluje i požari, u Europi ledena zima?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije