Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazneni zakon

Za što će HSP AS kazneno prijaviti Milanovića? Naveli stavak koji govori o računalnim programima!

Zoran Milanović
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
27.01.2016.
u 16:04

20. stavak 87. članka kaže da je "računalni program skup računalnih podataka koji su u stanju prouzročiti da računalni sustav izvrši određenu funkciju".

"HSP AS podnijet će kaznenu prijavu protiv Zorana Milanovića zbog zločina iz mržnje sukladno članku 87., stavku 20. Kaznenog zakona", napisali su iz HSP-a AS u današnjem priopćenju u kojem su najavili kaznenu prijavu zbog Milanovićeve izjave u kojoj je potpredsjednika Sabora Ivana Tepeša nazvao filofašistom.  

No, problem nastaje kada se u Kaznenom zakonu pročita navedeni stavak tog članka. 20. stavak 87. članka kaže da je "računalni program skup računalnih podataka koji su u stanju prouzročiti da računalni sustav izvrši određenu funkciju".

Vrlo je vjerojatno da HSP-ovci AS ne mogu Milanovića, u smislu filofašizma, prijaviti po tom stavku pa se može pretpostaviti da su u HSP-u AS ipak mislili na stavak 21. koji se odnosi na zločin iz mržnje i kaže da je on "kazneno djelo počinjeno zbog rasne pripadnosti, boje kože, vjeroispovijesti, nacionalnog ili etničkog podrijetla, invaliditeta, spola, spolnog opredjeljenja ili rodnog identiteta druge osobe".

No, nije samo problem u stavku koji se navodi već i u 87. članku Kaznenog zakona jer se u njemu, u biti, samo objašnjavaju značenja izraza u tom zakonu.

>>HSP AS kazneno će prijaviti Zorana Milanovića zbog izjave o filofašistima

>>'Dajemo premijeru 24 sata da smijeni ministra Crnoju, inače ćemo pokrenuti postupak za opoziv u Saboru'

Komentara 137

DI
Dingač
16:21 27.01.2016.

naravoučenje iz ovog članka je da su oni sud i zakon i da trenutno nitko od komunista ne poštuje hrvatske zakone i hrvatsku vladu i sabor.

BE
berogrga
16:29 27.01.2016.

https://m.youtube.com/watch?v=_9MYQ4tj0Z0&sns=em Pogledajte ovu nepreglednu kolonu i ljude koji su jučer u Zagrebu podržali slobodu govora i Z1 televiziju! Za Milanovića su to "filofašisti"

DO
dobarsavjet
16:30 27.01.2016.

Njega treba prijaviti za Pleso, a njegovo političko opredjeljenje zanemarite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije