navigacija Hrvatska 5
Tajne reforme

Za prijevremeno umirovljenje država će uzimati trećinu mirovine

Radnici biraju manje zlo, jer je i prijevremena mirovina bolja od otkaza i naknade za nezaposlene.

 • doktorica doktorica

  04.08.2010 u 07:06h

  Iako cijela Europska unija izjednačava dob za odlazak u mirovinu muškaraca i žena, u Hrvatskoj je izmjena zakona izazvala žestoke reakcije oporbe........pa najprije izjednačite plaće sa onima u EU.
  0 0% 0
 • chemica chemica

  04.08.2010 u 02:54h

  Treba spasiti državu. Prvo su je upropastili, a sada da nam opstane bar na papiru. Za mladog i nadobudnog studenta, ne, ovdje nema budućnosti. Što prije to shvati to će jače zgrabiti knjigu kako bi jednog dana postao vrhunski stručnjak u svom poslu. Samo takvi prolaze na Zapadu. U civilizaciji. Ja ih imam dvoje u familiji. Jedan radi u Intelu i baš je kupio kuću za... ah, čemu stavljati sol na ranu. Trebao je raditi u nekakvom arhitektonskom studiju za 2400 kuna pa je devedesetih pobjegao u Ameriku. Sada je gospodin čovjek. Ugledajte se na njega, vi koji možete. Ostali će ovdje samo životariti do penzije od par eura jer vidimo, ništa se nije promijenilo, samo nam je sve gore i gore. Srbi su za vrijeme sankcija bili gladni, a danas su u nekim stvarima čak iznad nas. Tako je to kada zločinci vode državu. Kako može biti normalna? Da smo izabrali poštene i pametne ljude da nas vode, kao veći dio Istočne Evrope, danas bismo živjeli dostojno čovjeka.
  0 0% 0
 • pippo0090

  04.08.2010 u 05:24h

  pa bolje i prijevremeno umirovljenje Novi Hr zakon predlaže Muškarci će raditi do 70-75 god života Žene do 70
  0 0% 0
 • gary1 gary1

  04.08.2010 u 06:17h

  pa vi još uvijek živite u komunizmu većina i mislite da će vam i da vam treba naći i osigurati posao, ne još gore da kad završite fakultet da više uopće ne morate raditi, katastrofa.
  0 0% 0
 • kreont kreont

  04.08.2010 u 01:04h

  Gospodine NS Šeni daj si malo otvorite knjigu matematike može i od osnovne škole. Dapaće knjige dajte i glavnom uredniku neka si i on ponovi. Zaista niste objasnili kako se došlo do postotaka i kako je to 1/3.
  0 0% 0
 • vlsk vlsk

  04.08.2010 u 07:42h

  a zašto jednom ovi pametni novinari i političari ne usporede točno brojkama prosječnu plaću i mirovinu u EU i kod nas pa da vidiš tek onda šoka i nevjerice hehehe
  0 0% 0
 • zelenakrava zelenakrava

  04.08.2010 u 00:03h

  Bilo bi lijepo kada bi autor objasnio kako se došlo do tih iznosa.Tvrdi nešto što matematički ne štima.Neznam na koji naćin 20,4 posto postaje 33%.To nije objašnjeno nego se kaže da su to tamo neki izračunali.a kako o tome ništa.
  0 0% 0
 • -obrisani- -obrisani-

  04.08.2010 u 00:05h

  autor se kao čudi što je izjednačavanjemirovina izazvalo toliko reakcije za razliku od Europe, pa d aje autor svjestan da u ovoj državi živi velika većina neznalica, lijenčina , kukavica, lopova i lažovaonda se ne bi čudio. Koja bi politička strana mogla pobjediti na izborima kada bi samo upotrijebila riječi rad, red i odgovornost i to počela primjenjivati pa ne bi dobili ni 0,5% glasova
  0 0% 0
 • tutle tutle

  04.08.2010 u 06:45h

  ukinuti povlaštene mirovine i svakom isplaćivati prema njegovom stvarnom odvajanju u mirovinski fond osim bolesnima i nesposobnima za rad napraviti reviziju mirovina koje je adeze šakom i kapom dijelio ljudima od 30-tak godina u zamjenu za glasove a ti su i zdravi i nikad ni lipe nisu odvojili u mirovinski fond
  0 0% 0
 • -obrisani- -obrisani-

  03.08.2010 u 23:55h

  bravo jaca,nedaj im u mirovinu sve dok ne napune 100 godina,i zabrani sva zapošljavanja sve dok ne navrše 60 godina,a do tada neka se školuju i neka ih roditelji uzdržavaju...jaco ti si iz dana u dan sve bolja,daj napravi reforme i u natalitetu.moj prijedlog je da žene nesmiju rađati prije svoje 80.te godine,a koja ranije rađa svu joj imovinu otuđi i sa njom u zatvor....
  0 0% 0
 • DC DC

  04.08.2010 u 06:53h

  E moj Chemica. Po tebi svi nasi studenti bi trebali ugledat na tvog sina i \'pobjec\' na Zapad i sve bi bilo rjeseno. (o.a. rijec Zapad nema danas neko posebno znacenje, jer svijet je uz postojecu tehnologiju komunikacija, htjeli mi to ili ne, postao jedno veliko trziste). Da i sam, kao \'nadobudni student\' nisam okusio ono o cemu vrli Chemica govori ne bi reagirao na njegove bajke. Eto primjerice, SAD su danas u jednoj od najvecih ekonomskih kriza od svog postanka i bez ikakvih indikacija skorog oporavka. Kina, u meduvremenu, jaca danomice i ekonomski i politicki cineci Japan neuticajnim kao sto je bio prije. Mozda bi po \'Chemici\' nasi strucnjaci shodno tome trebali tamo? Nasi mladi ljudi trebaju biti tu i pomoci svojoj zemlji ako ocekuju da ona pomogne njih. Da se razumjemo nismo bez problema, ali ne tece med i mlijeko na tom Zapadu (i Istoku, dodao bih). Jednom je legendarni John Kennedy briljantno rekao kako se gradani trebaju pitati kako pomoci svoju zemlju, a ne kako ce ona pomoci njih. Kad bi tako ucinio bar svaki drugi od nas danas, vec sutra bi nam bilo bolje.
  0 0% 0
 • lukarak lukarak

  04.08.2010 u 06:55h

  tumnus, profesori na fakultetu iovako idu u mirovinu po posebnom propisu u zakonu o znanstvenoj djelatnosti gdje je granica vec 70 godina, tako da tu nema nikakve promjene. A sto se tice mjesta, neki fakulteti muku muce s kadrom, cak ne zato sto im ministarstvo ne odobri mjesta (iako su i to ogromni problemi jer je to \'borba protiv recesije\'), nego zato sto nitko nece radit.
  0 0% 0
 • tumnus tumnus

  04.08.2010 u 01:02h

  mene zanima, kao mladog građanina republike hrvatske kako ću ja kada završim fakultet za 2 godine naći posao kada se stimulira ostanak u radnom odnosu i nakon ispunjenja uvjeta za starosnu mirovinu, dakle, s navršenih 65 godina života. jednog dana naši vlastodršci će se čudit, ako im ikada svane u glavi, da je naša demografska piramida, tj. tenutno bačva, više neće imati bazu u dječjoj dobi nego bazu u starijoj dobi jer će sva mladež i intelektualci otići trbuhom za kruhom u inozemstvo. potrošio bi jako puno vremena navodeći koliko profesora na mojem fakultetu ima preko 65 godina i još uvijek se nemaju namjeru maknut, a isto tako bi mogao potrošiti jako puno prostora kada bi navodio koliko su znanstvenih novaka odbili ili otpustili s fakulteta jer nije bilo mjesta za njih....znate li gdje su sada ti novaci? u americi, njemačkoj, ujedinjenom kraljevstvu, australiji, kini, japanu i da ne nabrajam dalje. samo tako dalje, riješimo se mladih, jer ipak svijet ostaje na starima....ili se varam? možda sam pobrkao izreku, mada se čak možda u ovom obliku izreka uči u osnovnim školama...pranje mozga od najranije dobi
  0 0% 0
 • Bjeda

  04.08.2010 u 00:11h

  Sve ce njih lopuze isto jesti crvi!
  0 0% 0
 • lkis05@htnet-dsl

  04.08.2010 u 07:43h

  Mislim da je ovo jedna vrsta tiheeg terora nad izrabljenim i istrošenim ljudima.Tim postupkom se iskazuje nesposobnost države da ispuni uvjete za punu zaposlenost svoga građanstva koje i po ustavu ima pravo na rad.Premijerka zna da je oporba slaba i da Hdz-u nitko nemože ništa pa radi što hoće.Kako objasniti da braniteljski umorovljenici i partizanski umirovljenici koji nisu uplaćivali u mirovinski fond dovbivaju iz tog fonda mirovinu,to je čisto nelogički.Oni bi trebali dobivati iz proračuna a ovako oni na neki način žive na računu fonda umirovljenika pa ovi dobivaju manje.
  0 0% 0

Pošaljite komentar

Samo registrirani i ulogirani korisnici mogu komentirati

Nemaš korisnički račun? Registriraj se!