Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENIRANJE STROGOĆE

Za oštećenu osobnu platio 3000 kuna

policija
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
1/4
04.05.2016.
u 20:20

To nije represija, to je naš posao, branio se jučer zamjenik načelnika policije Damir Takač pred gradskim vijećnicima Osijeka

Paprenih 3000 kuna kazne platio je jedan osječki student jer je policiji pokazao oštećenu osobnu iskaznicu, a zatekli su ga lani u sveučilišnom kampusu. Iznos je na kraju naplaćen ovrhom alimentacije koju njegov samohrani otac prima za dva sina. Slučaj je dospio u javnost baš na dan kada je policija pred gradske vijećnike podastrla izvješće o stanju sigurnosti. Brojke su neumoljive.

Nismo pijanci i najgori vozači

Za čak 13.000 porastao je broj procesuiranih prekršaja u prometu lani u usporedbi s 2011. Skočio je sa 17.012 na 30.188. Usporedbe radi, broj svih ostalih prekršaja uvećan je tek za 150 u istom razdoblju. S druge strane, lani je na osječkim cestama poginulo osam osoba, a 2011. dvije. Spomenimo i da se zbog iseljavanja broj građana smanjio. Biciklista su kažnjena 2872 u protekloj godini u Osijeku, a u Splitu njih 24, u Rijeci šest, u Zadru nijedan. Pod utjecajem alkohola pedalirala su njih 792.

– Biciklisti su lani sudjelovali u 52 nesreće u gradu, a čak su ih 30 sami skrivili, od toga i dvije s poginulima – naveo je pak Damir Takač, zamjenik načelnika PU. Bez obzira na sve to, Osijek nije po statistici na popisu deset najsigurnijih gradova u Hrvatskoj.

– Niti smo alkoholičari niti najgori vozači u zemlji! Tražimo od ministra Vlahe Orepića smjenu rukovodstva policije, nećemo plaćati izmišljene kazne – poručio je pak gradski vijećnik Zdravko Peko.

– Policajac je srušio na pod i vezao staricu jer je prošla kroz crveno na semaforu, a nisam skoro vidio da privode mafijaška lica – osvrnuo se HDSSB-ov Krešimir Bubalo na slučaj iz prosinca.

Klima za nepoštovanje zakona

Podsjetimo i na Borisa Božića, koji je nedavno kažnjen s tisuću kuna jer je na ulici pio pivo. Vijećnik Saša Lamza otkrio je kako su mu policajci ispisali kaznu od 300 kuna jer je oko 22.30 šetao pudlicu bez povoca “iako nije bilo žive duše na ulici”.

– To nije represija, to je naš posao! Mirne duše mogu slušati vaše zahtjeve za smjenu – branio je struku zamjenik Takač.

– Moramo biti dosta oprezni oko kritika policiji što radi svoj posao jer se ne smije stvarati klima za nepoštovanje zakona. Ministra Orepića treba pitati zašto zadarska policija ne radi svoj posao – komentirao je pak Anto Đapić.

Komentara 27

HO
horton
20:49 04.05.2016.

Baci skuter u rijeku Dravu, (tako) zagadi okoliš, vatrogasci odrade izvlačenje, kazna 400 kuna. Ima važeću i malo oštećenu osobnu, kazna 3000 kuna. Komentar nije potreban.

MA
matan91
20:53 04.05.2016.

Murjak me zaustavio i rekao da mi je oštećena vozačka. Kazna je xyz kn. No, ako odea sutra i trazis novu necu ti aktivirat kaznu. E, to je pošteno

Avatar bosanac1951
bosanac1951
20:40 04.05.2016.

Tako je to kada se policajac drži slova zakona...Mogao mu je reći da je hitno zamijeni novom i zdravo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije