Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi šef stranke

Kako HDZ-ovci gledaju na predsjedničke izbore u SDP-u: Evo u kome vide najveću prijetnju

Ostojić Bernardić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
22.11.2016.
u 21:25

Iako svi misle da je Davor Bernardić pobjednik, u stožeru Ranka Ostojića se ne predaju, a cilj im je povećati odaziv u subotu

U Predsjedništvu HDZ-a smatraju da im nijedan kandidat za šefa SDP-a, bio izabran Davor Bernardić ili Ranko Ostojić, ne predstavlja opasnost u budućim političkim utakmicama. Štoviše, smatraju da je HDZ sam sebi najveća opasnost i da jedino HDZ može trenutačno naštetiti HDZ-u, ako budu, dok su na vlasti, vukli krive poteze ili donosili loše odluke.

Mlad i nezreo

Ipak, oni koji su se upustili u analizu izbora u SDP-u kažu da bi za HDZ “opasnija” rješenja bila da su favoriti tih izbora Orsat Miljenić ili Tonino Picula. Budući da su obojica otpala nakon prvog kruga izbora, u Davoru Bernardiću ni u Ranku Ostojiću za HDZ ne vide nikakvu opasnost.

– Bernardić je mlad čovjek, ali još nezreo da na idućim izborima parira Andreju Plenkoviću. Ranko Ostojić je pravi predstavnik starih, prokomunističkih struktura, jednako je sirov kao što je bio i Zoran Milanović, pa bi njegov izbor bio najbolje rješenje za HDZ jer SDP bi s njim sasvim potonuo. Bernardić ima šanse pokazati potencijal i politički će sazreti, ali mislim da mu do pune zrelosti nedostaje još barem desetak godina – smatra naš sugovornik iz vrha HDZ-a.

Iznenadilo ga je da u drugi krug nije ušao Orsat Miljenić, a izbor Ranka Ostojića, što je gotovo nemoguće, smatra najboljim izborom za HDZ. Drugi član Predsjedništva HDZ-a smatra da Ranko Ostojić bolje utjelovljuje biračko tijelo, ali i članstvo SDP-a nego Davor Bernardić.

Tko će zamijeniti Zorana Milanovića, znat će se u subotu, no kako sada stvari stoje, Bernardić je u debeloj prednosti pred Ostojićem i malo tko u SDP-u vjeruje da je to moguće preokrenuti. Ipak, u Ostojićevu stožeru ne misle odustati i razradili su taktiku kako povećati odaziv na izbore jer drže da je upravo u tome jedini spas.

– Na ove izbore prošle subote izišlo je 2000 članova manje nego na prošle unutarstranačke izbore. To je loše za stranku, ali za nas prilika da pokušamo izvući što više tih ljudi na izbore iduću subotu – kaže jedan član stožera Ranka Ostojića. Dodaje kako im ne pada na pamet bacati “koplje u trnje“ jer nije gotovo dok nije gotovo.

Hoće li glasači ostati doma

I u Bernardićevu stožeru, unatoč tome što su uvjereni da njihova kandidata od pobjede dijeli tek koji dan, ne prepuštaju ništa slučaju. Ne žele, kažu, da im se dogodi isto što se dogodilo Zoranu Milanoviću na prošloj stranačkoj konvenciji. Tada je velik broj članova SDP-a, odanih Milanoviću i uvjerenih kako je sve gotovo i kako se sve odvija po planu, otišao kućama, što je rezultiralo time da su Tonino Picula i Davor Bernardić prošli za potpredsjednike stranke.

– Postoji mali strah da će naši glasači, uvjereni da je Bernardićeva pobjeda gotova stvar, izbjeći glasati i u subotu. Zato obilazimo ovih dana svoja glavna uporišta po Hrvatskoj da se to ne bi dogodilo – kaže jedan član Bernardićeva stožera.     

>> Bojan Glavašević: SDP-u trebaju i Davor i Ranko

>> 18.000 izašlih članova na izbore poraz je za SDP

Komentara 22

AP
ante_pustinjak
21:59 22.11.2016.

kako li samo mrak guta komentare (stoji da ih je 8 a vidi se tek 1!) bravo dežurni brisači, stvarno ste neumorni. a izbore crvenih nema smisla komentirati. koga god izaberu taj će partiju odvesti u propast! no načitat i naslušat ćemo se još do konca tjedna njihovih međusobnih podmetanja, optužbi, ocrnjivanja, zazivanja raznih divljih i pitomih životinjica i koješta drugog! bit će niskih udaraca, ispod pupka i niže! u svakom slučaju, ljudi, bit će veselo!

Avatar tetina
tetina
00:06 23.11.2016.

Poželjno je imati jaku stranku ljevice da bude korektiv desnici, ali SDP niti je ljevica niti može biti korektiv desnici. U svim razvijenim demokracijam postoje stranke ljevice , u Engleskoj su to Laburisti, u Francuskoj socijalisti pa i u Americi su demokrate lijevo liberalna stranka. Problem Hrvatske što ne postoji nacionalna stranka ljevice jer SDP je jugoslavenska stranka klon kpayu i njena pravna nasljednica ...a ako je pravna onda je valjda i odgovorna za sve zločine koje su počinili u ovih 70 i više godina na Hrvati i drugim narodima...

TR
TrvtkoKomadina01
23:10 22.11.2016.

partija je za HDZ i poštene ljude lanjski snijeg koji se strelovito topi i urušava, a lustracija će zapečatiti partiju u ropotarnicu povijesti. znatno veći problem su mediji koji su u službi partije i kadrovi partije, ti su u panici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije