Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

'Za dom spremni' ustaški je pozdrav umrljan krvlju tisuća i tisuća ljudi

naslovnica
Foto: VL
29.08.2015.
u 00:00

Narod smo koji ubrzano stari, a umirovljenici ne mogu financirati zdravstvo, obrazovanje… već su ogroman trošak za fondove i državu.

Uopće mi nije jasno koji su ciljevi ove inicijative. Svi relevantni povijesni izvori tvrde da se nikada prije NDH nije koristio pozdrav „za dom spremni“, a neosporno je da su počinjeni zločini u NDH, samo se može raspravljati o broju žrtava.

Ne samo da se ovi akademici i javne osobe sramote, već nanose i štetu Hrvatskoj – kao da u doba interneta nisu svakome dostupni relevantni dokumenti o zločinima u NDH (i na njemačkom i engleskom).

Osim toga, time se mogu baviti većinom uhljebi koji su većinom na izdašnoj državnoj sisi.

Tko će nama ponuditi plan izlaska iz krize, prezaduženosti, nezaposlenosti uopće, a posebno mladih. Čitave obitelji iz Slavonije sele se u Njemačku, Irsku, Kanadu… da se nikada ne vrate. Narod smo koji ubrzano stari, a umirovljenici ne mogu financirati zdravstvo, obrazovanje… već su ogroman trošak za fondove i državu.

>>Cijelu političku analizu Zvonimira Despota čitajte u prilogu Obzor subotnjeg izdanja Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje. A evo što još donosimo od tema:

>>Sud: Benediktinci iz Italije nemaju pravo na Dajlu

>>Biskup koji je umirovljen jer nije popustio lobijima: Donio sam najbolju odluku

>>Stepinac propovijedao protiv ustaša ne znajući da su mu Nijemci ubili brata

>>Nadbiskup Puljić: Paušalna ocjena patrijarha Irineja uvreda je za sve žrtve rata

>>Od šverca izbjeglicama krijumčari zarade 150 milijuna dolara godišnje

>>Tko su hrvatske vladarice Instagrama

>>Potražite paket Večernji i Obzor, plus magazin Idemo u školu za 12 kuna

Foto: VLm

Komentara 157

IV
ivaba
22:17 28.08.2015.

Tko to stalno izvlaci i namece nam neko ustastvo.......... Srbi rehabilitirali cetnistvo, na celu drzave cetnicki vojvoda i sudionici fasisticke ideologije koja nas je napala i kriva za uzase 90-tih i takvi pregovaraju i ulaze u Europu i u Hrvatskojoj svi o tome sute, nikome u vladi ne smeta.........a ovdje pokusavaju nametnuti neko ustastvo koje je jedino u glavama onih kojima smeta i kojima ce uvijek smetati Hrvatska, nacionalna drzava hrvatskog naroda..........

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
22:19 28.08.2015.

U Hrvatskoj postoje samo navijači. Ako bi smo imali prave povjesničare za razliku od Jakovine i drugih, lako bi se utvrdilo gradivo.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
22:15 28.08.2015.

Koristili su i u NDH pozdrave dobro jutro, dobar dani dobra večer...hočemo i to ukinuti uskoro?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije