Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slaže se novi vrh na Prisavlju

Za 4 ravnatelja HRT-a natječe se 38 kandidata

kazimir bačić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
15.03.2017.
u 11:00

Kao glavni favoriti za mjesta četiriju novih ravnatelja na HRT-u spominju se: Renato Kunić, Damir Novinić, Mislav Stipić i Davor Defar

Odnedavno novi glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić na malo neobičan način počinje provoditi svoj mandat. Unatoč tome što je došao na čelo javnog medija, koji u velikoj mjeri financiraju i pretplatnici, od trenutka imenovanja potpuno ignorira novinare koji prate HRT, a prvi se put događa da javnosti nije službeno obznanjeno i tko se sve prijavio na natječaj za nove ravnatelje četiriju HRT-ovih poslovnih jedinica: programa, produkcije, poslovanja i tehnologije.

Jer, s HRT-a je službeno samo poručeno da je “postupak odabira kandidata koji su se prijavili na natječaj u tijeku te će javnost o svemu biti pravodobno obaviještena”, odnosno doznat će se tek tko je na kraju i odabran.

No, kako je važno znati između koga se sve moglo birati, donosimo neslužbene informacije iz kojih se također štošta može doznati. Dakle, na natječaj je pristiglo ukupno 38 prijava, od čega 17 za ravnatelja tehnologije, 10 za šefa produkcije, šest za prvog čovjeka programa te pet za šefa poslovanj

a. Za mjesto ravnatelja tehnologije, doznajemo, interes su među ostalim pokazali: bivši v. d. te funkcije Boris Kotarski, sadašnji v. d. Davor Nađ, Mile Boban te Bačićev nasljednik na mjestu šefa TV tehnike Davor Defar, za kojeg se čuje da bi upravo on mogao postati novi ravnatelj HRT-ove tehnologije. Ambiciju da kao glavni vode program HRT-a iskazali su pak: Dražen Miočić, Bruno Kovačević, Krešimir Čokolić, Jozo Barišić, Renato Kunić i Mario Raguž, dok se sadašnji v. d. ravnatelja programa Božidar Domagoj Burić uopće nije prijavio.

Iz prisavskih se kuloara doznaje da bi između ove šestorke na čelo programa mogao biti izabran Renato Kunić. Među kandidatima za ravnatelja produkcije spominju se sadašnji v. d. šefa Josip Krajina, njegova prethodnica Sanja Ivančin, bivši glavni producent HRT-a Ivo Erić te svojevremeno ravnatelj HTV-a Damir Novinić, a upravo Novinić slovi za favorita. A među onih pet prijava za ravnatelja poslovanja nalaze se, kako doznajemo, i one sadašnjeg vršitelja dužnosti te funkcije Davora Mezulića, njegova prethodnika na toj poziciji Mislava Stipića i donedavnog v. d. glavnog ravnatelja HRT-a Blage Markote.

U ovoj kategoriji čini se da najviše izgleda ima upravo Stipić. I dok s HRT-a zasad službeno šute o svemu što se odnosi na natječaj za četiri nova ravnatelja, doznaje se da je novi šef HRT-a K. Bačić već jučer počeo razgovore s kandidatima, a nastavit će ih i danas.

>>Zrinko Tutić, Hrvatska već 30 godina nema kvalitetnih izvođača

>>Jurčević tužbom želi poništiti odluku o imenovanju Bačića glavnim ravnateljem HRT-a

Ključne riječi

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije