Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wings for Life

Pobijedio Matija Grabovečki koji je pretrčao 57,36 kilometara

Wings For Life World Run
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/16
03.05.2015.
u 19:05

Dob trkača prijavljenih za start iz Zadra je od 16 pa do 84 godine, a sav prihod od startnine ide zakladi Wings for life za istraživanje i pronalaženje lijeka za ozljede leđne moždine

Trčimo za one koji to ne mogu! Uz ovu poruku oko 4000 trkača trčalo je drugu godinu za redom iz Zadra u humanitarnoj globalnoj utrci Wings for Life World Run 2015. U čak 35 zemalja od SAD-a do Japana trčalo je više od 90.000 trkača, a sav prihod od startnine namijenjen je zakladi s ciljem pronalaženja lijeka za ozljede leđne moždine.

Pobjedio je Matija Grabovečki sa 57,36 pretrčanih kilometara.

Pozitivna energija na zadarskoj rivi, s preko 200 trkača iz stranih zemalja, poznati i manje poznati trkači oko 13 sati počeli su "bježati automobilu presretaču" putem jadranske magistrale najdalje do Primoštena, najudaljenije moguće točke utrke u Hrvatskoj. Od poznatih lica trkača bio je tu načelnik uprave policije Krunoslav Borovac, viđen je i ministar Arsen Bauk, doduše samo kao podrška supruzi i mnogi drugi, svi zadovoljni što mogu, kako su rekli, pridonijeti plemenitom cilju.

Najstarija trkačica je bila 84-godišnjakinja Zadranka Nevenka Benini, a najmlađi nekoliko 16-godišnjaka. Dakako bilo je i onih koji su htjeli ostvariti i sportski cilj, istrčati barem 20-30, pa i više kilometara.

– Sretan sam što je Zadar još jednom dio ove globalne humanitarne priče i što je među 35 svjetskih gradova kao što su Melbourne, Dublin, München, Dubai i drugi u kojima se održava ovaj sportski spektakl. Broj prijavljenih natjecatelja pokazuje da je utrka prepoznata ne samo u Zadru već i u cijeloj Hrvatskoj i da su ljudi iskazali jednu pozitivnu vibru oko cijelog događaja kojem je cilj doprinijeti pronalasku lijeka za oštećenja leđne moždine – izjavio je zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta koji je utrci sudjelovao i prošle godine.

Spektakl je pratilo čak 200 kamera u 35 zemalja.

Komentara 6

DA
Djeca_Arbata
16:54 03.05.2015.

Lijepo...plemenita akcija...žao mi je što na vrijeme nisam saznao za nju jer bih i ja danas bio u Zadru...lijepa je naša Domovina...sve pohvale organizatoru jednako kao i za prošlotjednu biciklističku trku " Tour Croatia"..

DH
dalibor.hren
20:20 03.05.2015.

Najdalje je odtrčao Kalmeta. Još ga nisu uhvatili!

Avatar di1973
di1973
23:52 03.05.2015.

odlična utrka jednog člana kluba koji nosi ime heroja rudolfa perešin ,da je kojim slučajem pobijedio koji dalmoš ili hercegovac to bi se pričalo na sva zvona , ovako jako šturo, ak je utrka onda se mora ćuti za pobjednika ,bravo matija .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije