Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.09.2014. u 12:00

Vuljanić je izjavio kako je to zaslužio radom za razliku od kolega iz “kuće lutaka”

Nikola Vuljanić, bivši zastupnik laburista u Europarlamentu, uživa u privilegijama na koje ima pravo po isteku mandata u Bruxellesu. Slobodna piše da poput drugih eurozastupnika koji su ostali bez mandata i hrvatski još šest mjeseci imaju pravo na punu plaću te dio troškova ureda što iznosi 39.000 kuna mjesečno. Iako je, kako kaže, svjestan da je javnost osjetljiva na primanja političara, Vuljanić je izjavio kako je to zaslužio radom za razliku od kolega iz “kuće lutaka”, kako je nazvao Hrvatski sabor, u kojem plaća ide, a zastupnici ne moraju ništa raditi.

Karamarkov savjetnik izjavio da je tržište ‘najveće zlo’

Martin Pastuović, 74-godišnji osobni gospodarski savjetnik predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, uzalud je odbio razgovor za tportal o svom radu u HDZ-u jer se “ne želi ni u što uvući”. Pa kad se ne želi uvući, uvukli su ga kolege i pronašli intervju koji je prije šest godina dao za časopis zagrebačke Udruge Ličana “Vila Velebita”. U njemu je Pastuović oštro osudio liberalni kapitalizam jer je “tržište najveće zlo koje je čovjek izumio”. Vraćamo li se u socijalizam?

HNS za privlačenje članova ima jače argumente od NSR-a

Vesna Pusić, predsjednica HNS-a, izjavila je da nije zabrinuta zbog odljeva članova u Čačićev NSR jer, dapače, ima veći priljev članova koji se žele vratiti. Normalno, pa HNS za razliku od NSR-a još uvijek može zapošljavati u državnoj službi.

Državna tvrtka koja osam godina nije napravila ništa

Davor Škrlec, europarlamentarac i potpredsjednik ORaH-a, upozorio je u Novom listu na postojanje državne tvrtke koja već osam godina nije napravila ama baš ništa. Ovi neimari vrijedni divljenja kriju se u tvrtki HEP Obnovljivi izvori d.o.o., koja je osnovana 2006. godine kako bi se bavila pripremom, izgradnjom i korištenjem “zelene” energije. Tvrtka ima i zaposlenike i automobile, ali nijedan realizirani projekt. Doduše, HEP je instalirao devet malih fotonaponskih elektrana, ali ne kao projekt HEP OI nego HEP ESCO, a još je zanimljivije da ih je sve postavio na krovove svojih zgrada i za to uzeo državne poticaje. Uvijek je dobro namazati vrat debeloj guski, uvjereni su HEP-u.

Komentara 8

MI
Mirnadob
12:55 30.09.2014.

Sve je to vrijedno >gjnusenja< a hrvatki gradjani i nisu za drugo,kad biraju one koji ih unistavaju! I ako svi znaju sve,ali nitko NE zeli nista mijenjat.

FI
fileck
13:37 30.09.2014.

U čemu je problem ako koristi svoje legalno zakonsko pravo???? Jel ga ovaj novinar možda nebi koristio???? Ili možda netko od nas nebi to iskoristio??? Pa zar nije Merzelica bila u Remetincu a ipak uzimala plaću???? A takvih remetinačkih uznikanika ima koliko god hoćeš!

DU
Deleted user
13:07 30.09.2014.

Vuljanić samo uvozi svježi kapital u Hrvatsku, dok mnogi drugi prodaju maglu i čudotvorne vodice. Da li je novinar Jurković provjerio što drugi neizabrani rade sa primanjima na koje imaju pravo kao i on. Npr. gđa. Jakovina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije