Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPRIKA

Vukovarski vijećnik Nebojša Bajić jučer optužio gradsku upravu za 'reketiranje' da bi se danas ispričao

Gradsko vijeće Vukovar
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/2
30.08.2016.
u 19:33

'Izloženo je i mišljenje struke koja je rekla da predviđena investicija nije u praksi izvediva'

Samo dan nakon što je na Gradskom vijeću Vukovara izašao s pitanjem o „reketiranju“ u Gospodarskoj zoni Vukovar vijećnik Nebojša Bajić (Srpska narodna stranka) oglasio se s priopćenjem za javnost u kojem se ispričava gradskoj upravi.

- Pitanje gradonačelniku sam uputio zahvaljujući svojim saznanjima i želji da pomognem stranim investitorima da dođu u grad Vukovar sa neskrivenom željom da se smanji nezaposlenost i pomogne stanovnicima grada, a i željom da sav taj rad bude javan i u zakonskim okvirima. 

Zahvaljujući javnosti gradska uprava je odmah reagirala te mi je nadležni odjel predočio sve za "sporno pitanje" koje sam postavio. U svemu viđenom proizlazi da je investitor stalno odlagao kupnju i mijenjao uvjete te iz toga razloga nije došlo do kupnje parcele u Gospodarskoj zoni.

Izloženo je i mišljenje struke koja je rekla da predviđena investicija nije u praksi izvediva. Nakon svega sa moje strane je ustanovljeno da nema krivice na gradskoj upravi, te je moja moralna dužnost da svoja saznanja iznesem javnosti, navodi Bajić.

Na kraju se i ispričao Gradu Vukovaru, ukoliko je radi njegovog djelovanja u Gradskom vijeću došlo do štete, dodajući kako je sve potaknuto namjerom i željom da se održi zakonitost rada i potakne zapošljavanje. podsjećamo kako je jučer Bajić, tijekom aktualnog sata, gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi postavio pitanje u svezi jedne tvrtke koja je kupila zemljište u Gospodarskoj zoni Vukovar.

Bajić je tada rekao kako se radi o jednoj švicarskoj tvrtci, koja planira zaposliti 50-ak radnika, a koja je morala platiti više nego je to traženo. Penava je odmah sve demantirao navodeći kako se radi o o nekorektnom pitanju na razini priča s tržnice te istakao da su se u Gradu kao i Gospodarskoj zoni radi transparentno i po zakonu

>> Na Gradskom vijeću Vukovara bilo riječi i o 'reketaranju' stranih investitora

Komentara 1

Avatar 2222
2222
07:59 31.08.2016.

Posten covjek osjetio je da je kriv i ispricao se,Kad ce se nasi politicari ispricati narodu za ovaj zivot,koji su prestavili krivim poslovanjem Lopovluk i postenje nikad ne uspiju nesto ucinuti jedno mora nestati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije