Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
druženje za sjećanje

Vukovarski maturanti kraj srednjoškolskog obrazovanja proslavit će kvadrila plesom

vukovar maturanti
Foto: Branimir Bradarić
1/3
04.05.2016.
u 14:23

Ples će biti održan na Trgu republike Hrvatske 17. svibnja s početkom u 12 sati. Na taj način maturanti će zaključiti svoje školovanje, rekao je gradonačelnik Vukovara Marijan Pavliče

Vukovarski maturanti po prvi put ove godine završetak srednjoškolskog obrazovanja obilježiti će tradicionalnim kvadrila plesom. Prema riječima zamjenika gradonačelnika Vukovara Marijana Pavličeka u kvadrila plesu sudjelovati će svih 315 maturanata iz četiri vukovarske srednje škole.

-Ples će biti održan na Trgu republike Hrvatske 17. svibnja s početkom u 12 sati. Na taj način maturanti će zaključiti svoje školovanje, a mi ćemo im moći poželjeti bolju budućnost. Biti će to jedinstven događaj u Vukovaru koji će se na taj način pridružiti onim većim gradovima koji taj ples već godinama organiziraju, rekao je Pavliček.

Dodao je i kako će maturanti kroz ples iskazati svoje zajedništvo, pozitivan stav i vjeru u budućnost ali i isto tako ostati zapisani u povijesti grada kao prvi vukovarski maturanti koji su na ovakav način obilježili kraj školovanja. U akciju organiziranja zajedničkog kvadrila plesa za sve vukovarske maturante uključilo se i gradsko Vijeće za prevenciju i Hrvatsko društvo Crvenoga križa koje je osiguralo doručak i vodu za maturante te dežurstvo volontera za pružanje prve pomoći.

U organizaciji sudjeluje i Agencija Koncert koja u sličnim projektima participira u nekoliko slavonskih gradova. Direktor agencije Domagoj Jukić podsjetio je kako je kvadrila ples u Hrvatsku došao na inicijativu Plesnog saveza Slovenije.

-Prve godine u plesu sudjelovalo je 500-ak maturanata da bi danas došli do toga da u plesu sudjeluju svi, rekao je Jukić dodajući kako toga dana škole najčešće već u 08.30 sati maturante puste na ulicu što je njima znak da mogu raditi što hoće.

Kaže i kako je na ovaj način sve to prekinuto te da je efekt svega lijepo druženje koje im svima ostaje u trajnom sjećanju. Isto tako bilježi se i smanjen broj nezgoda i nesreća toga dana među maturantima.

>>Norijada po prvi put u Vukovaru: Pozvani su i dobro došli svi

Komentara 1

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
21:16 04.05.2016.

hoce li biti odvojene srpske i hrvatske

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije