Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10 godina čekali

Vukovar uskoro dobiva najmodernije plivalište u Hrvatskoj

Vukovarsko plivalište
Foto: Branimir Bradarić
1/6
05.06.2016.
u 15:09

- Pet godina trajala je izrada projektne dokumentacije, a onda još pet godina i sami građevinski radovi. Cijeli projekt vrijedan je 60 milijuna kuna i u cijelosti ga je podmirio Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Deset godina od početka projekta, odnosno, dana kada se krenulo u prikupljanje potrebne dokumentacije projekt plivališta u Vukovaru je na samome kraju. Prema riječima gradonačelnika Vukovara u tijeku su završni radovi na izgradnji otvorenoga i zatvorenoga dijela tako da se svečano otvaranje plivališta u Vukovaru očekuje tijekom kolovoza ili rujna.

-U izgradnji su ispoštovani najsuvremeniji standardi kada je riječ o ovakvim objektima. Vukovar će uskoro dobiti najmodernije bazene u Hrvatskoj na kojima će biti moguće održati i razna plivačka natjecanja, rekao je Penava najavljujući kako će u njemu posao pronaći 30-ak osoba.

Vukovarsko plivalište ima svoj zatvoreni i otvoreni dio. U zatvorenome dijelu je bazen olimpijskih mjera, 50 x 25 metara, s gledalištem od 750 sjedećih mjesta. U tome dijelu je i veliki digitalni semafor… Za čišćenje bazenskih školjki osigurani su i posebni roboti, a na vertikalnim stjenkama bazenske školjke postavljena je i rasvjeta. U drugom dijelu zatvorenoga dijela plivališta nalazi se prostor koji je moguće iskoristiti za razne manifestacije, kuhinja, fitness dvorana, soba za liječnike, saune, svlačionice s ormarićima, kupaone… Ispod je i bazensko postrojenje. U vanjskom dijelu su dva otvorena bazena predviđena za neplivače i za rekreaciju. Biti će tu i sunčalište kao i tobogan. S vanjske strane bazena je i šest lokala.

-Pet godina trajala je izrada projektne dokumentacije, a onda još pet godina i sami građevinski radovi. Cijeli projekt vrijedan je 60 milijuna kuna i u cijelosti ga je podmirio Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara. Treba znati da će Fond i nakon što se bazeni otvore i stave u funkciju narednih godina godišnje izdvajati po 1,5 milijun kuna za sufinanciranje troškova kompleksa, rekla je Blažević.

Podsjetila je kako je Fond za realizaciju ovoga projekta dobio potporu 200-ak udruga i sportskih klubova iz grada Vukovara. Najavljeno je i da će nakon što plivalište bude pušteno u funkciju biti osnovana posebna ustanova koja bi rukovodila sportskim objektima na području grada. Treba znati i kako je plivalište projektirao Idis Turato kao i da je u cijelome projektu usko s Fondom i Gradnjom iz Osijeka, koja je izvoditelj radova, usko surađivao i poznati hrvatski plivač Tomislav Karlo.

>>Humanitarnim koncertom 'Svi za Vukovar' prikupljeno gotovo 1,2 milijuna kuna

Komentara 11

Avatar nijeminišta
nijeminišta
18:58 05.06.2016.

ovo je suludo - vukvaru trebaju najmodenije tvornice, a ne plivališta. tko će plivati - pa svi mladi su otišli jer nemaju posla... ovakve jeftine populističke poteze treba ismijavati, a ne hvaliti kao ovaj novinar...

Avatar Vrijeme
Vrijeme
22:16 05.06.2016.

Boze dragi u sto vi lovu lupate, stvarno se pitam jeste li normalni?

MH
mrtav-hladan
19:48 05.06.2016.

Bolje bi vam bilo da ste za taj novac otvorili stotinjak radnih mjesta Ali vi se drzite one ako nemaju za kruh neka jedu kolače

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije