Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaduženi

Vujčić na Pantovčaku o modelu za 'švicarce'

Boris Vujčić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
28.08.2015.
u 06:30

Odlučeno je da će Vijeće svoje redovne radne sjednice održavati svaka tri tjedna, a tematske će se organizirati češće, radi učinkovitog i pravodobnog donošenja preporuka.

Pregled problematike građana zaduženih u švicarskim francima i učinke provođenja najavljenog modela njegova rješavanja guverner HNB-a Boris Vujčić izložio je jučer Vijeću za gospodarska pitanja u Uredu predsjednice RH.

Posebno su predstavljeni očekivani učinci na proračunske prihode i devizne pričuve. Vijeće je usvojilo prijedlog dinamike i rasporeda obrade identificiranih ključnih gospodarskih tema te prihvatilo prijedloge radnih grupa i način i vremenski raspored njihove obrade.

Odlučeno je da će Vijeće svoje redovne radne sjednice održavati svaka tri tjedna, a tematske će se organizirati češće, radi učinkovitog i pravodobnog donošenja preporuka.

>>Boris Vujčić: Dok je kune, bit će i tečajnih rizika

>>Vujčić ne dozvoljava deprecijaciju kune, a u tome ima i potporu Vlade

Komentara 13

CH
chupakabra
07:11 28.08.2015.

microgrizzly, banke su ne bezdušne kako ih zovu neki, već su društveno i poslovno neodgovorne. kada je nastupila kriza, odgovarale su od konverzije obećavajući smanjenje kamata ako se rast chfa nastavi, konkretno u mom slučaju. Nisu upozoravale niti objasnile rizik, štoviše, reklamama "za mlade obitelji" forsirale kredite u chf. to što ti pričaš su floskule. isto tako, glede potpisivanja i ovjeravanja, rizik valute ne objašnjava odvjetnik već banka i ako rizik nije komuniciran i po zakonu je ugovor ništetan. Dokaz su tolika masa kredita i šutnja banaka te micanje kredita iz portfelja nakon super rasta chf-a. sada kada je potencijalna tendencija da chf padne takav kredit nije više za mlade obitelji? ajde ne trućkaj povraćotine, umjesto da zivkaju svakog ponaosob kada kasne sa plaćanjem rate, mogle su ponuditi konverziju ljudima kada je chf bio na 5 kn a ne ih odgovarati od toga. ovako svim dosadašnjim potezima su pokazale svoju pokvarenu bešćutnost koja je a to me najviše boli došla iz redova lobija hrvatskih bankarskih menađerčića koji misle da su bogom dani, koji su novcima poreznih obveznika za vrijeme rata postali veliki bankarski biznismeni a ne znaju pročitat jednu bilancu, samo onu od janjeta. i to sve pod zaštitom svoje partijice sa rukom na srcu.

PC
porga.croaticus
07:47 28.08.2015.

Aj ne sery @mikrogrizzly

DJ
djurex
08:08 28.08.2015.

Hnb je privatna banka obitelji rothschild..niti je hrvatska niti je narodna..preko hnb ce masonerija baciti hrvatsku i njene gradjane na koljena...vujcica nemoze smijeniti nitko iz hrvatske ..rotchsildi nam stampaju "nase" kune uz 16 posto provizije i harace hrvatski narod i drzavu a narod se zabalja sportom i severinom kojih su pune novine..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije