Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRO BULJ

'Vujčić je stav o Mostu donio u društvu s Todorićem i ostalim muljatorima na partijima HNB-a'

Miro Bulj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
16.04.2017.
u 12:25

Nakon ekskluzivnog intervjua za Večernji list guvernera Borisa Vujčića, stigao je ekspresan odgovor Mostovca Mire Bulja

 Mostovac Miro Bulj odgovorio je na izjavu guvernera HNB-a Borisa Vujčića u kojoj je Vujčić prozvao MOST da "živi u doba Agrocomerca Babe Fikreta". 

- Guverner Vujčić optužuje Most da živi u doba Fikreta Abdića i Agrokomerca. Povlačeći paralelu s tim vremenom pokušava umanjiti vlastitu odgovornost za stabilnost financijskog sustava RH u slučaju Agrokor. Vjerojatno je stav o Mostu donio u društvu s Todorićem i ostalim muljatorima na zajedničkim partijima HNB-a gdje se za 40 milijuna kuna sljubljivalo fino vino i oborita riba iz Jadrana, napisao je Bulj na svojem Facebook profilu .

Bulj je napisao da Most živi u realnom vremenu i nikada nije niti spomenuo Abdića te da znaju da se u hrvatski monetarni sustav ne upada preko Velike Kladuše.

- Most jest ukazao na činjenicu da emisija mjenica kao obećanja plaćanja (bez isporuke robe ili usluge) koje se mora realizirati u novcu, jest financijska transakcija koja je u stvari primarna emisija novca , iako primarnu emisiju novca može vršiti samo HNB. Vidite, nigdje nema Babe, ali sigurno ima Vujčića i Gazde, napisao je.

Također, Miro Bulj je prozvao guvernera za nadležnost nad realnim sektorom kojem pripada Agrokor. 

- Neka barem kao odgovorni građanin RH objasni što se dogodilo kad su dobavljači trasirali mjenice na Agrokor? Jesu li to bile najprije financijske transakcije prije isporuke robe i je li na takav način posredno kreditiranje Agrokora eskontom mjenica od strane banaka, ikada izazvalo HNB na aktivnosti na tržištu novca (dakle, primarnu emisiju novca)? Jer, guverner i sam reče, da su svi vidjeli probleme Agrokora unatrag nekoliko godina. Konačno, pozivamo guvernera da hitno, na temelju supervizijskog nalaza banaka i faktoroing društava, zajedno s Hanfom, nedvosmisleno objavi i potvrdi da niti jedna mjenica nije eskontirana bez podloge u fakturi za izdanu robu ili uslugu i da konačno kaže koliko je tzv. "robnih" a koliko "nerobnih" mjenica.

- Guverner to mora učiniti barem kao Prvi u Vijeću za financijsku stabilnost RH. Kad neće on onda to moraju odraditi nadležne institucije, a tada bi i narod treba znati na što je Vujčić misli kad govori o "kontrarevolucionarnom djelovanju", završio je Bulj na svojem Facebook profilu.

Podsjećamo, Bulj je prošlih tjedana vrlo glasno i često kritizirao Ivicu Todorića i Agrokor, ali je ipak u Hrvatskom saboru digao ruku za podržati Lex Agrokor, kao i ostatak Mostovih zastupnika.

>> 'Danas pričati da se nije znalo što se događa oko koncerna Agrokor... Tko u to vjeruje?'

>> Todoriću sam rekao: Ne dam ti državnih milijardu i pol kuna

Komentara 17

LU
lukivoda
13:07 16.04.2017.

Bulju mam dati ovlasti Erdogana i za pet godina smo Biafra

MA
macor
13:12 16.04.2017.

Ovo nije on na facebooku pisao. Al ce nastojati da barem 50% napamet nauci i ko papagaj u sabornici ponavlja.Ko vaktile onu Karamarkovu;" 100 000 hrvatica i hrvata je za vrijeme Milanoviceve Vlade iz drzave otislo". A sad zamuka o tome.

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
13:43 16.04.2017.

Bulj je najbolji mostov strucnjak,"sposoban a ne podoban", naj lijep, najzgodan, najglasan, slaviuj..Kad bi se malo drzao istine narod bi mu vjerovao, lijek bi bio ukidanje saborskog imuniteta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije