Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josipović u Čakovcu

'Vrijeme povišenih tenzija nije dobro za razgovore'

Ivo Josipović
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/3
28.11.2014.
u 15:28

- Imamo uzlazni trend odnosa sa svim susjedima i uvjeren sam da će se trend poboljšanja odnosa sa Srbijom nastaviti, ali ovo je trenutak za stati na loptu i reći da su poruke koje smo čuli od Šešelja poruke zla - rekao je Josipović.

- Svi kažu da to nije neočekivano jer institucionalni okvir koji imamo ne podržava dobre i uspješne gospodarske reforme. Zato i predlažem ustavne promjene jer samo paralelnim djelovanjem u sferi gospodarstva, gospodarskim mjerama i institucionalnim promjenama možemo omogućiti reforme. To nam govore i primjeri drugih zemalja poput Poljske, Estonije i bogatije Danske - komentirao je u Čakovcu predsjednik Ivo Josipović pad BDP-a od 0,5 posto.

Komentirao je i odgodu posjeta premijera Milanovića Srbiji. - Ta je odluka premijera ispravna jer u vremenima kad su narasle tenzije nisu najbolji uvjeti za razgovore. Imamo uzlazni trend odnosa sa svim susjedima i uvjeren sam da će se trend poboljšanja odnosa sa Srbijom nastaviti, ali ovo je trenutak za stati na loptu i reći da su poruke koje smo čuli od Šešelja poruke zla. Reagirali smo, reagirao je EU parlament i imamo raspravu u Vijeću sigurnosti, ali treba to na odgovarajući način biti prepoznato i u Srbiji - rekao je Josipović.

>> 'Šešelj je ratni zločinac. Zlu i mržnji ne treba davati prostora'

>> BDP u trećem kvartalu manji za 0,5%

>> Premijer Milanović zbog Šešelja otkazao posjet Beogradu

Komentara 17

DU
Deleted user
15:38 28.11.2014.

Po tisućiti put, drug lignja nije rekao ništa.

LI
Livi
17:07 28.11.2014.

Nisi nikad tako slatkorjecivo govorio o "ustasama" kako sada govoris o srpskim zlocincima! Da ne kazem kako niakd nisi osudio partizanske zlocine nad Hrvatima ni za vrijeme 2. svjetskog rata niti zlocine u poracu u kojima je i tvoj caca susdjelovao.

Avatar zabadalo5
zabadalo5
16:14 28.11.2014.

Josipoviću, zbogom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije