Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA FIMI MEDIA

Pročitajte obrazloženje ukidajuće presude Sanaderu i HDZ-u

25.11.2015., Zagreb - Zupanijski sud donio je odluku prema kojoj ce se bivsi premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader braniti sa slobode. Nije mu odredjena jamcevina niti su mu izrecene mjere opreza te ce mu vratiti putovnicu. Sanader se u pritvoru u Reme
Foto: Borna Filić/PIXSELL
30.11.2015.
u 16:43

Presudom zagrebačkog Županijskog suda Fimi media je bila ukinuta kao tvrtka, dok je Maček bio osuđen na uvjetnu kaznu

Vrhovni sud danas je zagrebačkom Županijskom sudu poslao pisano obrazloženje odluke o ukidanju nepravomoćne presude u aferi Fimi media. 

Tom je presudom bivši premijer Ivo Sanader bio osuđen na devet godina zatvora.

Cijelo obrazloženje odluke Vrhovnog suda možete pročitati ovdje:

 

Sjednica na kojoj se raspravljalo o žalbama na presudu bila je održana koncem rujna. Nakon te sjednice, Vrhovni je sud Sanaderu bio odredio istražni zatvor, koji mu je zamijenjen  jamčevinom od 12,4 milijuna kuna. Sanader jamčevinu u mjesec i pol dana nije uspio skupiti, jer dio nekretnina koje je nudio kao jamstvo nisu imale ispravnu dokumentaciju, a u međuvremenu je prošli tjedan izašao iz Remetinca nakon što mu je usvojene ustavna tužba, odnosno nakon što je Ustavni  sud  zaključio da su mu povrijeđeno pravo na slobodu. U aferi Fimi media ukinuta je presuda i u odnosu na HDZ te na Mladena Barišića, Branku Pavošević, Nevenku Jurak, koji su priznali krivnju, te Fimi mediju i Ratka Mačeka

Presudom zagrebačkog Županijskog suda Fimi media je bila ukinuta kao tvrtka, dok je Maček bio osuđen na uvjetnu kaznu.

>> Ivo Sanader nakon izlaska iz Remetinca otišao kući: Politikom se više ne bavim!

Komentara 21

DU
Deleted user
14:36 30.11.2015.

Tresla se brda, rodio se zec. Pravda je zadovoljena. Tko vise ukrade, manje je kriv.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
12:59 30.11.2015.

Kao i svakoj životinjskoj farmi neki su jednakiji od drugih.

Avatar istovari
istovari
13:02 30.11.2015.

Farsa nad farsama....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije