Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uvedena i evidencija

Vrgorački gradonačelnik prvi radni dan srezao plaće gradskim djelatnicima

Ante Pranić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
28.06.2016.
u 11:29

Dvadesetdevetogodišnji gradonačelnik od danas na ulazu u zgradu gradske uprave uvodi i elektroničku evidenciju radnog vremena

Novi vrgorački gradonačelnik Ante Pranić stupio je na dužnost i prvog radnog dana sve plaće djelatnika gradske uprave snizio na minimalac.

Osnovica plaća djelatnika gradske uprave i ustanova snižena je s 4600 kuna na 3120, a ta će mjera trajati šest mjeseci, odnosno do 1.siječnja iduće godine, doznaje se u uredu gradonačelnika.

Dvadesetdevetogodišnji gradonačelnik, koji je na nedavnim prijevremenim izborima u drugome krugu glasovanja pobijedio kandidatkinju HDZ-a Nadu Jelavić, od danas na ulazu u zgradu gradske uprave uvodi i elektroničku evidenciju radnog vremena.

Zaposlenicima će se osim toga, putni troškovi kao i u državnim ustanovama obračunavati prema kilometru, a ne kao dosad na temelju cijene mjesečne autobusne karte. Pranić i njegov zamjenik Mile Herceg najavili su još nekoliko mjera prema zaposlenima.

Slične mjere štednje ranije je proveo gradonačelnik Metkovića i predsjednik Mosta Božo Petrov. Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća zakazana je za sutra za 10 sati.

>> Tko je novi gradonačelnik Vrgorca, 29-godišnji magistar građevine s Nezavisne liste mladih

>> Izbor gradonačelnika u Vrgorcu: Nezavisni Ante Pranić pobijedio HDZ-ovu kandidatkinju

Komentara 16

Avatar Tigar63
Tigar63
13:02 28.06.2016.

ovaj tutlek ume da kaže samo dve reći zvezda ,zvezda.Vrgorčani sad vidite za kog ste glasali,ala Petrov.

DU
Deleted user
12:22 28.06.2016.

i sad čemosvi tužiti grad vrgorac i dobiti odštete koje bi trebao iz svog đepa isplatiti ovaj orjuna

Avatar kravata
kravata
12:27 28.06.2016.

Tko nije za svoj narod nije nebu ni ovaj mladic cut ce se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije