Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neravnopravni

Vrdoljak stopira elektranu Ivana Čermaka?

elektrana ivan čermak slavonski brod
01.03.2015.
u 20:26

U Brodsko-posavskoj županiji uvjereni su da su za (ne)gradnju investicije vrijedne 421 mil. eura krivi osobni animoziteti

Brodsko-posavska županija zatražit će od Ministarstva gospodarstva službeno pojašnjenje o tome zašto predmet gradnje Čermakove termoelektrane u Slavonskom Brodu već godinu dana stoji u ladici. Naime, u županijskoj upravi uvjereni su kako je do zastoja došlo zbog opstrukcije ministra Vrdoljaka koji bi takvu investiciju volio vidjeti u Osijeku. Ističu kako nije dobro da osobni animoziteti budu prepreka.

– Pitat ćemo ministra što se to zbiva. Mi se trudimo privući svaku investiciju, a ovdje se priječi projekt bitan za našu županiju – kaže župan Danijel Marušić. Projekt gradnje kombinirane kogeneracijske elektrane snage 600 MW u Slavonskom Brodu vrijedan je 421 milijun eura, od čega je jednu četvrtinu trebao uložiti HEP, a ostalo Crodux. Njegovom realizacijom otvorilo bi se 2000 radnih mjesta, grad i okolica dobili bi izuzetno jeftinu toplinsku energiju, a izgradila bi se i tvornica stočne hrane.    

>>  Čermakovu plinsku elektranu u Sl. Brodu 2000 radnika gradit će tri godine

Komentara 52

LE
leonardoleonardo
21:21 01.03.2015.

men se čini da tu netko nije nešto dobro podmazo i to je to

CM
C-Max
21:17 01.03.2015.

A što reći na ovo . Ministri se kunu da čine sve da povećaju investicije a u ovom slučaju vidimo da su oni ti koji koče napredak.Netrebamo takve ministre,treba ih promjeniti skupa sa premijerom.

RE
rennes
21:24 01.03.2015.

Ide čista petica školarcu iz VL-a koji je prepravio "Bosansko-posavsku" u "Brodsko-posavsku" županiju! Imaš do kraja godine peticu iz Prirode i Društva! ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije