Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregovori s MOL-om

Vrdoljak se žalio na Mađare, Milanović želi daljnje razgovore

Ivan Vrdoljak
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Autor
Ivanka Toma
01.08.2014.
u 11:31

Ministar gospodarstva konstatirao je da mađarski partneri ne nude nikakve konstruktivne prijedloge u pregovorima oko Ine

Pregovori između Ine i MOL-a bili su jedna od tema zatvorenog dijela sjednice hrvatske Vlade u srijedu. Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak desetak je minuta kolegama izlagao o tijeku pregovora s predstavnicima MOL-a te konstatirao da mađarski partneri ne nude nikakve konstruktivne prijedloge.

O oštroj retorici koja ide preko medija zbog priopćenja MOL-a o posljednjoj rundi pregovora te stenogramu sastanka što ga je objavio Večernji list, na zatvorenom dijelu sjednice Vlade, prema našem izvoru, nije bilo riječi.

Doznajemo da se premijer Zoran Milanović založio za daljnje razgovore i pokušaj dogovora te da je imao opasku kako se nada da će angažman američkih konzultanata koje skupo plaćamo dati rezultata i da će napraviti posao zbog kojega su angažirani. Konzultantska tvrtka AT Kearney te tvrtka Oil & Gas Consulting, kako je objavljeno prije dva mjeseca, u studiji koju su izradile za Vladu upozorile su na to da je nakon preuzimanja Ine MOL hrvatsku stranu nepridržavanjem dogovora oštetio za 6,2 milijarde dolara.

>> Ekskluzivno: Transkript tajne snimke sastanka Vlade i MOL-a!

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar bosanac1951
bosanac1951
13:09 01.08.2014.

Ministre kada god budeš išao na satanke s predstavnicima MOL-a nemoj zaboraviti da je većinski vlasnik INA-e MOL...Oni diktiraju tempo...Kasno se sada vaditi i pričati Markove konake...Zašto ste prodali INU mađarima za kikiriki ???

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
13:57 01.08.2014.

Nek još i Milanović dođe na pregovore onjda smo tek naje...

DE
decode
18:35 01.08.2014.

Guraj ministre do kraja....INA mora biti vraćena hrvatskoj i njezinim građanima!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije