Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVOR NA KRITIKE

Vrdoljak: Panenić se ne snalazi u vođenju energetske politike pa traži odgovornost drugih

Vrdoljak
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/6
01.10.2016.
u 18:27

"Ja sam otišao u Uskok iako me nisu zvali jer nemam što skrivati", izjavio je Vrdoljak.

Predsjednik Hrvatske narodne stranke - liberalni demokrati (HNS) Ivan Vrdoljak ustvrdio je u subotu kako njegova stranka i on osobno, znaju voditi energetsku politiku za razliku od onih koji se, poput tehničkoga ministra gospodarstva Tomislava Panenića (Most) ne snalaze, pa traži odgovornost drugih.

Vrdoljak je, nakon sjednice Predsjedništva i Središnjeg odbora HNS-a odgovorio i na više novinarskih pitanja, među kojima je bilo i ono vezano za optužbe ministra Panenića o jednoj od posljednjih odluka Milanovićeve vlade, u kojoj je Vrdoljak bio ministar gospodarstva. Novinare je zanimalo i boji li se Vrdoljak istrage Državnog odvjetništva Republike Hrvatske te hoće li on tužiti Panenića zbog toga.

S tim u vezi Vrdoljak je ustvrdio kako mu je čelnik Mosta Božo Petrov "u petak prije parlamentarnih izbora izravno prijetio s državnim službama". Dodao je da ga 'Panenićevi ispadi, koji očito neće ostati na mjestu ministra gospodarstva, sigurno ne zabrinjavaju'.

"Uspio sam spasiti sedam milijarda kuna hrvatskim građanima i uspio sam, kada smo dizali naknadu 2013. godine s pola lipe na 3,5 lipa (za financiranje obnovljivih izvora energije) to kompenzirati sa smanjenjem cijene električne energije", izjavio je Vrdoljak.

Na izravno novinarsko pitanje je li, kako to tvrdi Panenić, pogodovao nekim tvrtkama, Vrdoljak je rekao kako "pogodovati mogu jedino oni koji su donijeli strategiju i sveli energiju iz vjetroelektrana na 1200 MW (mega wat)  a onaj koji je to smanjio na 744 MW u želji da dođe na 400 MW  ne može nikome pogodovati, nego je možda spriječio onih dodatnih 500 MW, odnosno da sedam milijarda kuna ne 'uđe' u mrežu Republike Hrvatske; a to je bilo u mome mandatu ministra gospodarstva i kada sam prozvan da 'eutanaziram' obnovljive izvore energije".

"Ne, mi smo 'eutanazirali' daljnju konekciju vjetra, a digli smo tarifu za biomasu i bioplin jer znamo voditi energetsku politiku i u tim trenutcima smo podignuli naknadu koju građani nisu osjetili jer nešto moraš znati i naučiti kada preuzimaš odgovornost", kazao je.

Predsjednik HNS-a ustvrdio je da se "Panenić  u tome ne snalazi pa traži odgovornost nekih drugih". Dodao je kako je "sam otišao u Uskok", upitavši "zar to rade ljudi koji misle da se nečega trebaju bojati".

"Ja sam otišao u Uskok iako me nisu zvali jer nemam što skrivati", izjavio je Vrdoljak. 

>> Panenić podnosi kaznenu prijavu protiv bivšeg ministra Vrdoljaka

>> Vrdoljak odgovorio Paneniću na optužbe

Komentara 13

DU
Deleted user
19:22 01.10.2016.

Opet ovaj štetočina, neznanje ga ne opravdava.

DH
dalibor.hren
19:13 01.10.2016.

I tebe čeka Remetinec!

GO
gooniegoogoo
19:52 01.10.2016.

neš još dugo vani bit Razdjelniku naš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije