Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrdoljak uoči summita

'Ovo je prilika da se Njemačkoj predstavimo kao energetski lideri regije'

Ivan Vrdoljak
Foto: ''
1/2
27.08.2014.
u 16:58

Predstavit ćemo sve, našu zakonsku regulativu poticanja investicija i iskoristiti priliku da pokažemo kako je RH konkurentna zemlja, kazao je ministar gospodarstva

Hrvatska delegacija na čelu s premijerom Zoranom Milanovićem sudjeluje na summitu zemalja zapadnog Balkana koji se u organizaciji njemačke kancelarke Angele Merkel 28. kolovoza održava u Berlinu. Osim predstavnika RH, na summitu su, ističu iz Ministarstva gospodarstva, i predstavnici Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije.

U okviru summita njemačko Ministarstvo gospodarstva i energetike organizira Investicijsku konferenciju uz sudjelovanje ministara gospodarstva i energetike svih zemalja sudionica. Planirano je održavanje dva panela sa svim ministrima regije na temu energije, industrije, poticanja zapošljavanja i privlačenja investicija s naglaskom na regionalnu suradnju. U gospodarskom dijelu summita, ministar Ivan Vrdoljak sudjelovat će u radu prvog panela na koje će se razgovarati o tehnološkim projektima te onima u energetici i infrastrukturi, s naglaskom na suradnju u regiji.

- Ovo je odlična prilika za Hrvatsku da se predstavi na jednom od najvećih gospodarstava svijeta. Da se predstavi u smislu kako smo energetski lideri ovog dijela Europe i trebamo biti lideri u privlačenju investicija. Predstavit ćemo sve, našu zakonsku regulativu poticanja investicija i iskoristiti priliku da pokažemo kako je RH konkurentna zemlja i da su sve one njemačke tvrtke koje dolaze i već su došle napravile dobar izbor kao i da će pozvati sve nove koje imaju planove širenja u regiji da je Hrvatska lider regije i kako bi trebala biti njihov izbor - kazao je Vrdoljak uoči odlaska u Berlin.

Ministar Vrdoljak istaknuo je da s njemačkim tvrtkama i tehnologijom treba vidjeti kako će se realizirati projekti kao što su LNG, eksploatacija nafte i plina u Jadranu i na kopnu te novih projekata HEP-a.

- Sve su to teme s našim strateškim partnerima kao što je njemačko gospodarstvo - kazao je.

>>Vrdoljak: Niti želim niti smijem komentirati arbitražni postupak

>>Vrdoljak obišao tvrtku koja duguje tri plaće: 'Želimo pomoći'
 

Komentara 22

SE
sestrićna
17:31 27.08.2014.

regija im izlazi na uši...

BT
Brzi,trigger
18:22 27.08.2014.

po ranijim iskustvima ovakvih izjava kukurikovaca, ako kažu da smo lider u energetici, možemo ubrzo očekivati redukcije struje,

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
18:07 27.08.2014.

Tako je, a Nijemci su inače idioti, plus nikada nisu čuli za Hrvatsku i o njoj nemaju pojma, nemaju blage veze o investicijama, i nikad ne prepoznaju prave investicijske prilike i zapravo nam je samo falio tehnički crtač Vrdoljak daa ih frapira s dva slajda u Power Pointu da ovdje počnu ulagati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije