Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'S razlogom'

Vrdoljak o Ininim dozvolama: Oduzeli smo im ono što su nezasluženo koristili

Ivan Vrdoljak
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/4
20.11.2014.
u 18:09

- Sud uopće nije osporavao da li je trebalo biti oduzeto, nego je tražio dodatna objašnjenja - istaknuo je ministar Vrdoljak

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak danas je u Rijeci komentirao najnovije rješenje koje je INA dobila od Ministarstva gospodarstva, a kojim joj se se oduzimaju dozvole za istraživanje na prostorima "Sava i "Sjeverozapadna Hrvatska", unatoč tome što je Visoki upravni sud u rujnu donio presudu o poništavanju rješenja iz 2011. godine. INA je zbog ovakve odluke u jučerašnjem priopćenju najavila pokretanje upravnog spora kako bi poništili rješenje ministarstva.

-  S razlogom su im oduzete dozvole, jer nisu ispoštovali sve ono što je bilo predviđeno sa njihovim koncesijama. Kako su im prvi puta oduzete koncesije od strane HDZ-ove Vlade  i ministra Popijača, oni to nisu dobro obrazložili i napisali, tako je Upravni sud i odlučio. Znači, sud uopće nije osporavao da li je trebalo biti oduzeto, nego je tražio dodatna objašnjenja u obrazloženju odluke o oduzimanju rješenja o oduzimanju koncesije, ne u sadržaju. Ja sam već tada rekao da sada to trebamo napraviti kako valja, kao što radimo sve drugo poslije HDZ-ove vlade. Sada treba ponoviti kako im valja oduzeti ono što su nezasluženo koristili, i to smo učinili - kazao je ministar Vrdoljak u Rijeci gdje je zajedno s predsjednicom Uprave Agencije za ugljikovodike Barbarom Dolić za novinare održao briefing na temu istraživanja i eksploatacije ugljikovodika u Jadranu te mogućnosti iskorištavanja potencijala lokalne industrije, osobito brodogradilišta.

Govoreći o ovome projektu, Dolić je kazala kako pridonosi održivom razvoju hrvatskog gospodarstva, od toga kako je od početka koncipiran pa do trenutka potpisivanja ugovora s odabranim  ponuditeljima na 30 godina omogućava da na najvišim tehnološkim standardima država ima održivi rast.

>> INA zaprimila rješenje ministarstva o ponovnom oduzimanju dozvola za istraživanje

>> Bloomberg: Tvrtka američkog milijardera želi kupiti MOL-ov udio u Ini

Komentara 1

SA
santos008
00:25 21.11.2014.

Vrdoljak sta je sa onih 5 miliona eura sto ste dali onome Turcinu?Dobili ste nazad,,,,,,,,,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije