Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pregovori s mađarima

Vrdoljak: Najbolje rješenje za RH bio bi otkup dionica Ine od MOL-a

Ivan Vrdoljak
Goran Jakuš/PIXSELL
23.07.2014.
u 00:00

Otkup Ininih dionica bilo bi najbolje rješenje za hrvatsku energetsku strategiju i razvoj naših izvora ugljikovodika, smatra ministar gospodarstva

Hrvatska želi ispregovarati zajam za otkup Ininih dionica od MOL-a i time riješiti nesporazum s mađarskom naftnom kompanijom oko domaće naftne kompanije, izjavio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak agenciji Bloomberg, javlja Poslovni dnevnik.

- Dionice koje posjeduje MOL, i do 19 posto Ininih dionica u našem vlasništvu, mogli bismo koristiti kao kolateral. Na taj način ne bi bilo potrebe za državnim jamstvima, a ta transakcija ne bi uvećala javni dug. Otkup Ininih dionica bilo bi najbolje rješenje za hrvatsku energetsku strategiju i razvoj naših izvora ugljikovodika. Drugo rješenje bilo bi da se postigne dogovor s MOL-om, a treća opcija bio bi pronalazak novog partnera za Inu - pojasnio je jučer Vrdoljak uoči petog peti po redu pregovora između predstavnika hrvatske Vlade i MOL-a o budućnosti Ine koji će se održati u petak u Zagrebu.

>>Ako partner osigura razvoj Ine, svejedno je koliki je udio RH

Ključne riječi

Komentara 20

KR
k/rouge
03:03 23.07.2014.

onaj tko je probrao pare kad ste dali Inu madjarima nek sad iskesira za nazad, a ak ima razlike iz svog djepa platite bando nesposobna crvena

ZA
zagreb1111111111
00:45 23.07.2014.

Meni vrdoljakov pogled sve govori :)

ZA
zagreb1111111111
00:52 23.07.2014.

Na ovakvim izjavama Vrdoljak skuplja političke glasove. Dječje lukavo, što može samo pušit gerijatrija i hrvatski biznismeni (pekari, keramičari, kafić menadžeri, voćari , maslinari, .....):))) !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije