Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Vrdoljak

'Karamarko treba dati ostavku ako je istina da je njegova supruga dobila pola milijuna kuna od lobista MOL-a'

Ivan Vrdoljak
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/4
10.05.2016.
u 12:50

Na pitanje novinara znači li to da bi Karamarko trebao odstupiti sa svoje funkcije, Vrdoljak je rekao: A što drugo znači politička odgovornost?

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak rekao je kako Tomislav Karamarko treba dati ostavku ako je točno sve što je objavio tjednik Nacional, a objavio je kako je lobist MOL-a Josip Petrović (op.a inače vrlo blizak šefu HDZ-a Tomislavu Karamarku), preko svoje tvrtke tijekom gotovo dvije godine plaćao usluge tvrtki Drimia koja je u vlasništvu Ane Šarić Karamarko, supruge Tomislava Karamarka. 

Nacional u svom tekstu piše kako je tvrtka Ane Šarić Karamarko od Petrovićeve tvrtke dobila najmanje pola milijuna kuna. 

"Ako je to točno, tada treba postojati politička odgovornost. Bez obzira na to što piše u Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, nije pitanje hoće li Povjerenstvo za sukob interesa nekoga kazniti s 5, 10 ili 20 tisuća kuna. U pitanju je država i hrvatski nacionalni interesi. Politička odgovornost mora uslijediti", rekao je Vrdoljak, bivši ministar gospodarstva i glavni hrvatski pregovarač u sporu RH i MOL-a. 

Na pitanje novinara znači li to da bi Karamarko trebao odstupiti sa svoje funkcije, Vrdoljak je rekao: A što drugo znači politička odgovornost?

>>Darko Horvat: Tko će platiti troškove ako hrvatska strana izgubi arbitražu oko Ine

Komentara 178

RD
Red Dufrense
13:14 10.05.2016.

a tvoja supruga je primila Ledo skrinju punu sladoleda i s tim se hvalila na fejsu

BE
berogrga
13:16 10.05.2016.

Ti Vrdoljak trebaš završiti u remetincu! Objavite studiju koju su za potrebe londonske arbitraže, u sporu INA-MOL oko upravljačkih prava, porezni obveznici platili 11 milijuna kuna! Studiju su izradile tvrtke Oil and Gas Consultants Ltd. te tvrtka AT Karney, obje iz Londona i obje u vlasničkom udjelu imaju hrvatskog konzultanta Jasminka Umičevića koji je autor studije koju je odvjetnički tim pri arbitraži proglasio beskorisnom za svoje poslove, nakon čega ju je bivši ministar Vrdoljak proglasio tajnom. Vrdoljak bacio milijune odnosno spremio milijune u džep i nikom ništa. Pišite o Mišetiću i Žužulu, oni preko Patton Boggsa predstavljaju hrvatsku vladu. Na njihov konto u Washingtonu iz Hrvatske svake godine sjedne 10 milijuna$. Koliko love ide u džepove Milanovića, Vrdoljaka i Kotromanovića koji su im sredili taj posao možemo samo nagađati. Nedavno je Žužul htio zaposliti Kotromanovića u Americi da mu vrati dug pa odustao u zadnji čas jer je šema preočita, ali vjerujem da je Kotromanović dobio dio svog kolača.

DU
Deleted user
14:57 10.05.2016.

Jel' to se prenose vjesti iz istog Nacionala nakon socijalistickog preokreta i nacina slobode govora. RIP Ivo. Eh a sada se neki prepiru kao mala djeca. Ni to ne prikrije jugonostalgiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije