Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREGOVORI O INI

Vrdoljak: Dogovor s MOL-om, ali ne po svaku cijenu

Ivan Vrdoljak
Goran Jakuš/PIXSELL
23.12.2013.
u 12:18

Vlada, makar i po cijenu prodaje, neće pristati na gašenje rafinerija i prepuštanje cjelokupnog upravljanja mađarskim partnerima, poručio je ministar

Vlada nastavlja pregovore o Ini i nada se dogovoru s MOL-om, ali ne po svaku cijenu, poručio je jutros ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u emisiji Hrvatskog radija Poslovni tjedan. Dodao je kako Vlada, makar i po cijenu prodaje, neće pristati na gašenje rafinerija i prepuštanje cjelokupnog upravljanja mađarskim partnerima.

- Polovinom siječnja ćemo imati treći krug pregovora. Ja se iskreno nadam da će to već biti trenutak kada ćemo od kolega iz Mađarske čuti konkretne stavove - rekao je Vrdoljak.

Ministar je objasnio kako su aktualna dva scenarija. Prvi je dogovor oko budućnosti Ine, a drugi - razilaženje na pristojan i kulturan način kako bi neki drugi strateški partner mogao pregovarati s Vladom.

- Nama je svejedno je li to Mađar, Nijemac, Talijan, Rus, Amerikanac, Katarac... - poručio je Vrdoljak.

>> Spor Ine i MOL-a stigao i do Japana. Stranci poručuju: Ne ulažite u Hrvatsku

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
13:22 23.12.2013.

Hm, za one koji razumiju. Nikad nije Hrvatska upravljala Austo-Ugarskom, nego Austo-Ugarska Hrvatskom. A konjušari su uvijek pričali dobre priče, samo ih oni koji su jahali nisu slušali. Zato smo i imali bana Jelačića, kojem je izgleda sada krepao konjonj i ne stiže, a bilo bi krajnje vrijeme.

ZJ
Zdravlje je u vama!
15:13 23.12.2013.

Glavni Vrdoljakov scenarij on čuva pod stolom ali ne za dobrobit Hrvatske. To je rasprodaja neproglašenog Isključivog Gospodarskog Pojasa (IGP-a )Jadrana. Strane kompanije intenzivno rade na utvrđivanju količina nafte, plina i drugih ruda koje se u podmorju spremaju eksploatirati. Našimm neproglašenjem IGP-a stiću pravo da se bez naknade Hrvatskoj, badava domognu silnog bogatstva. Površina kopnena Hrvatske iznosi 56.594 km². Bez površine priobalnog pojasa koji pripada teritorijalnim vodama Hrvatske, površinu IPG-a iznosi 23.870 km². Nema nikakvih međunarodnih pravnih zapreka da se to pravo ostvari. Dapaće EU je preporučila Hrvatskoj vladi da proglasi isključivi gospodarski pojas (IGP). Ali hrvatska Vlada to ne želi učiniti. I oporba šuti. Ovo je izdaja Hrvatske.

DU
Deleted user
15:32 23.12.2013.

Nama je svejedno je li to Mađar, Nijemac, Talijan, Rus, Amerikanac, Katarac... Teško da će itko od navedenih doći,poučeni tretmanom MOL-a u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije