Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skromni vozač

Vozač tramvaja strancu platio ratu duga od 7.200 kuna i spasio obitelj od deložacije

tramvaj osijek
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
27.01.2015.
u 13:44

Dan prije deložacije s pomoću Google Eartha pronašao je kuću Budićevih, a koju je netom prije toga vidio u televizijskoj emisiji gdje je Budić bio gost i uputio se k njemu

– Da, ja sam tramvajac koji je spasio deložacije Osječanina Željka Budića, plativši mu ratu duga u iznosu od 7.200 kuna. No nisam učinio nikakvo herojsko djelo jer već sutra mogu ja ostati bez krova nad glavom...

Riječi su to kojima je razgovor  za Glas Slavonije započeo vozač tramvaja, čovjek koji je u sjeni, bez imalo pompe, napravio ono što je u današnje bremenito vrijeme teško zamislivo. Dok mnogi bogataši svoje dobročinstvo daju na sva zvona, on ne želi izići iz anonimnosti. Gotovo nepoznatom čovjeku, osobi koju zna samo iz viđenja i za koju nije znao ni gdje stanuje, riješio je stambeno pitanje. Kako? Budić se svakodnevno vozio tramvajem, a naš je sugovornik dobro uočio naglu promjenu raspoloženja tog čovjeka.

– Znao sam ga kao i mnoge druge koji se voze sa mnom i pozdravljamo se s 'bok', ništa više. Inače veseo čovjek u proljeće prošle godine nekako je propao i vidjelo se da je u problemima. Pitao sam ga kako je i ispričao mi je da za svoj rad nije bio plaćen, da je stvorio dug za kuću i da će ga uskoro deložirati. Kad mi je to ispričao, ostao sam bez riječi i odlučio mu pomoći – priča vozač tramvaja u GPP-u.

Njegova se supruga istoga trenutka složila da Budiću treba pomoći. Dan prije deložacije s pomoću Google Eartha pronašao je kuću Budićevih, a koju je netom prije toga vidio u televizijskoj emisiji gdje je Budić bio gost i uputio se k njemu.

– Neopisivo je dobar osjećaj kad nekomu možeš pomoći. Otišao sam k Budiću nakon posla i bio je iznenađen što sam došao. Otišli smo u banku i riješili taj problem, a moram priznati da sam iznenadio i samoga sebe jer nikada nisam takvo što učinio – iskreno je ispričao samozatajni vozač. Kaže kako nije bogat, ali ne oskudijeva ni u čemu pa je smatrao sasvim prirodnim da pomogne Budiću. Osim toga, naglašava da ima dobar posao i pristojnu plaću, no danima prije no što je Budiću odnio novac razmišljao je kako bi se osjećao da je sam u takvoj situaciji.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>> Gunjancima donacija 600 kompleta tanjura i pribora za jelo

Komentara 15

CI
cika123
13:58 27.01.2015.

To mogu samo oni velikog srca a ne dubokog novčanika.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
14:17 27.01.2015.

svaka cast, baja.....

AJ
ajkic1
14:22 27.01.2015.

Svaka čast i dobar primjer kako ovaj napaćeni narod treba biti jedinstven a ne ga razjedinjavati na ove ili one

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije